Komşuya Kemal Derviş modeli

Kemal Derviş, Dünya Bankası'ndaki görevinden ayrılarak Türkiye'de ekonominin patronu olmuştu. Atina'da da geçici hükümetin başbakanının IMF'de çalışan Panagiotis Roumeliotis olacağı belirtiliyor

Komşuya Kemal Derviş modeli
08 Kasım 2011 Salı 10:42 tarihinde eklendi.

 

Ekonomik krizi yaşayan Yunanistan'da geçici hükümete kimin başbakan olacağı tartışmaları sürüyor. İktidar partisi ve muhalefet yeni başbakan konusunda henüz anlaşamadı. Ancak Yunanistan'ı ekonomik krizden çıkaracak kişinin Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) Atina'yı temsil eden Panagiotis Roumeliotis olacağı iddia edildi. Yunan devlet televizyonu NET'in haberine göre, şu anda ABD'de yaşayan Roumeliotis'in Washington'dan Atina'ya doğru yola çıktığı belirtildi.
 
Başbakan Yorgo Papandreu ile ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras'ın geçici hükümeti kurmak için dün yaptıkları görüşmelerde, başbakan olarak Avrupa Merkez Bankası eski başkan yardımcısı Loukas Papademos'un ismi öne çıkmıştı.
 
BAŞKA ADAYLAR DA GÜNDEMDE 
Yunan medyasında başbakan adayları arasında konuşulan bir diğer isim de Avrupa Komisyonu'nun Vatandaşlık İşlerinden sorumlu üyesi Nikiforos Diamandouro oldu. Uluslararası haber ajansı Reuters'a açıklama yapan Diamandouro, kendisine geçici hükümetin başbakanı olması teklifinin geldiğini belirtti. Diamandouro teklifin kim tarafından yapıldığı konusunda ise bir açıklama da bulunmadı.
 
Yeni Demokrasi Partisi lideri Samaras, yeni hükümette kendi partisinin hiçbir üyesinin yer almasını kabul etmezken, en geç 19 Şubat'a kadar erken seçim yapılmasını talep etti. Başbakan Papandreu ise, yeni yardım paketiyle ilgili memorandumun uygulanmasıyla doğrudan ilişkili bakanlıklarda ana muhalefet partisi üyelerinin de yer almasını istedi.

NTV