"Komünisttim mecburen döndüm"

Şirin Sever ve Bülent Ülgen’in Kanaltürk ekranlarında her Pazar hazırlayıp sundukları ‘Pazar Eki’nin bu haftaki konuğu oyuncu Kadir Çöpdemir’di. B

Komünisttim mecburen döndüm
23 Şubat 2012 Perşembe 08:48 tarihinde eklendi.

Bir dönem Cem Boyner’in kurduğu YDH’yla (Yeni Demokrasi Hareketi) politikaya atılan Çöpdemir, o günlerde yaşadığı ilginç anılarını anlattı.

Kadir Çöpdemir, politik dönemini şöyle anlattı: “Ben eski komünistim, artık değilim tabii döndük mecburen! Ondan sonra başladık okumaya yazmaya... O zaman da ‘Hay Allah yanlış şeye inanmışız’ dedik. Liberal burjuva demokratı gibi hissettiğim zamanlarda da, YDH çıktı ortaya. E baktık, aynı şeyleri düşünüyoruz, kurucu üye olarak girdim. Ama herkes TÜSİAD üyesi, bir tek ben cıbır! Ne işim varsa aralarında! Öyle bir parti ki, çalışma toplantıları falan Çırağan’da yapılıyor düşün... Ama Cem Boyner seviyor bizi, yakınında tutuyor sağolsun. Bir çalışma toplantısında, büfede somonlu yemekler falan var. O zamanlar, şimdiki gibi her mönüde yok somon.. Ben de biliyorum somonu ama hiç yememişim. Masada konuşmalara veremiyorum dikkatimi, aklım büfede, ne zaman yiyeceğiz şu somonu diye! Neyse bir garson geldi, servise başladı. Millet konuşuyor, ben sandviçe gömüldüm. O an n’oldu bana, politika benim için yanlış bir yer mi acaba diye düşündüm. (gülüyor) Binde beş oy aldık tabii, sonu hüsran. Düşüncelerimiz içimizde kalsın dedik. Ah o parti şimdi çıkacaktı ki... Kardeşiniz belki de bir başbakan yardımcısı olarak burada oturuyor olacaktı! Ama başbakan yardımcısı da olsam, renkli çoraplarımdan ve donumdan vazgeçmem, söyleyeyim!”