Komutanlar görevi bıraktı

Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner ile kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları istifa etti.

Komutanlar görevi bıraktı
29 Temmuz 2011 Cuma 18:18 tarihinde eklendi, 3.291 kez okundu.

Çankaya'da bugün öğlen saatlerinde Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla üçlü bir zirve gerçekleştirildi.

 
Yaklaşık bir saat süren zirvenin ardından Genelkurmay Başkanı Koşaner, Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Orgeneral Koşaner'in ayrılmasından sonra Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 20 dakika başbaşa görüştü.
 
Çankaya zirvesinden yaklaşık 6 buçuk saat sonra Genelkurmay Başkanı Koşaner ve kuvvet komutanlarının topluca istifa ettiği haberi geldi.
 
Kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde gelen bu haber, Ankara'da deprem etkisi yarattı.
 
"GÖRDÜĞÜ LÜZUM ÜZERİNE İSTİFA ETTİ"
 
İstifasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Koşaner'in "gördüğü lüzum" üzerine görevinden ayrıldığı belirtildi.   
 
Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay'ın da istifa ettiği bildirildi.
 
YAŞ'ta tutuklu generallerin durumuyla ilgili krizin çözülmesi için bir dizi toplantı yapılmıştı. Komuta kademesinin tutuklu generallerle ilgili rahatsızlık duyduğu belirtiliyordu.
 
Ankara'da dün de Koşaner, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve İçişleri Bakanlarının katılımıyla bir zirve gerçekleştirilmişti.
 
Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner, görevi geçen yıl İlker Başbuğ'dan devralmıştı.