Konak'ta paket protestosu

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, çok sayıda sendika üyesinin toplandığı protesto gösterisinde Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösterdi.

Konakta paket protestosu
02 Ekim 2013 Çarşamba 18:02 tarihinde eklendi.
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri, Konak Meydanı'nda toplanarak hükümetin çıkardığı Demokratikleşme Paketi'yle Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşları bir arada tutan üst kimlik 'Türklüğün' yok edilmek istenildiği iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.
 
Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, çok sayıda sendika üyesinin toplandığı protesto gösterisinde Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösterdi. Doğruyol, "Milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise Ddemokratikleşme Paketi adı altında. Türk milletine dayatılan zehir olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı Bebek katili ve yandaşlarının, ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir. Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımız arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir. Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır. Bu yol, dilde ayrışma, işte ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur. Bu paketle, Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz olan 'Türklük' yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'Öğrenci Andı' kaldırılmakta, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyenler susturulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, 'çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur" dedi.
 
Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri, Konak Meydanı'nda toplanarak hükümetin çıkardığı Demokratikleşme Paketi'yle Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşları bir arada tutan üst kimlik 'Türklüğün' yok edilmek istenildiği iddiasıyla protesto gösterisi yaptı.
 
Doğruyol, "Milletimizin ve devletimizin geleceği üzerinde kirli bir oyun oynanmaktadır. Bu oyunun son sahnesi ise Ddemokratikleşme Paketi adı altında. Türk milletine dayatılan zehir olmuştur. Bu paketle, 30 yıl boyunca ülkemizi bir kan gölüne çeviren eli kanlı Bebek katili ve yandaşlarının, ana dilde eğitim talebi, özel okullarda hayat bulmakta, bölücülerin çok dilli toplum hayali, Hükümet eliyle gerçekleştirilmektedir.

Bununla ana dilde eğitim, terör örgütünün müktesebatına geçirilmekte, sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımız arasındaki iletişim koparılmak istenilmektedir. Alfabemizde olmayan harflerin kullanılmaya başlamasının ve isteyen herkesin her dilde eğitim yapabilmesinin ardından gidilen yol, çok dilli, çok milletli, çok başlı, bölünmüş bir Türkiye'ye çıkmaktadır.

Bu yol, dilde ayrışma, işte ayrışma, fikirde ayrışma ve nihayetinde hedefte ayrışma yoludur. Bu paketle, Türkiye coğrafyasında yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir arada tutan ve ortak bir amaç etrafında kenetlenmemizi sağlayan üst kimliğimiz olan 'Türklük' yok edilmek istenilmekte, bu doğrultuda her sabah okullarda okutulan 'Öğrenci Andı' kaldırılmakta, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyenler susturulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde çocuklarımızın 'Türküm' demesi, 'doğruyum' demesi, 'çalışkanım' demesi kimleri, neden rahatsız etmektedir? Bundan ancak, Türklük şuurundan uzak, Türklerle tarihi bir hesaplaşma peşinde koşanlar rahatsız olur" dedi.
 
Kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.

DHA