Konsolosluğa kefenli bebek

Adana'da ABD konsolosluğu önünde toplanan çoğu çarşaflı yaklaşık 50 kadın, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı, kefen giydirdikleri oyuncak bebekler ve yanlarında getirdikleri domates ve yumurtaları, konsolosluk binasına atarak protesto etti.

Konsolosluğa kefenli bebek
24 Temmuz 2014 Perşembe 17:41 tarihinde eklendi.
Filistin Dayanışma Platformu adı altında toplanan farklı derneklere mensup kadınlar, kefen giydirdikleri oyuncak bebeklerle Adana'daki ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Ancak konsolosluk binasını taşınabilir demir parmaklıklarla çeviren polis, eylemcilerin binaya yaklaşmasına izin vermedi. Bunun üzerine D-400 Karayolu'nu bir süre trafiğe kapatarak konsolosluk girişine doğru yürüyen kadınlar adına açıklama yapan Latife Arslan, İsrail'in saldırıları sonucu Filistin'de 4 milyon 700 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını, bin 500 kişinin de yaşamını yitirdiğini söyledi. Arslan, "Birleşmiş Milletler, sessizliğin koruyor. BM emperyalist güçlerin çıkarlarını korumak için kurulmuş bir örgüttür. Müslümanların ondan medet umması gaflettir. Müslüman halklar silkinmeli ve zulme sessiz kalmamalıdır. Zulme karşı sessiz kalan dilsiz şeytandır" dedi. 
 
Yapılan açıklamanın ardından kucaklarındaki oyuncak bebekleri yere bırakan kadınlar, ayrıca yanlarında getirdikleri domates ve yumurtaları konsolosluk binasına attı. Atılan yumurta ve domateslerden bazıları, görevli çevik kuvvet polislerine isabet etti. Bir süre de ABD ve İsrail aleyhine slogan atan eylemciler, dua ettikten sonra İncirlik Hava Üssü'ne yürüdü.