Konteyner kentte düğün

Kilis'te konteyner kentte yaşayan Suriyelilerden Abdulile Dendeş ile Semiha Balta düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Konteyner kentte düğün
07 Şubat 2013 Perşembe 22:31 tarihinde eklendi.

 

Suriye'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelen 25 yaşındaki Abdulile Dendeş ile aynı yaştaki Semiha Balta, görücü usulü ile tanıştıktan sonra evlenme kararı aldı.

AFAD Kilis Öncüpınar Konteynır Kent Kamp Müdürü Yavuz Kaya ve çalışanlar ilk olarak damadı alıp konvoy halinde gelin Semiha Balta'nın yaşadığı konteynıra gitti. Burada gelin alındıktan sonra konvoy ile damadın yaşadığı konteynıra geçildi. Gelin aracı Türk ve Suriye bayraklarının bulunduğu balonlar ile süslendi. Daha sonra kamp müdürü Yavuz Kaya gelin ile damada hediye verirken genç çiftin konteynıra girdiği sırada bazı Suriyeli gençler marş söylemeleri dikkat çekti.
 
Damat Abdulile Dendeş, yaptığı konuşmada annesinin gelini görerek beğendiğini söyleyerek, "Bende gelini görerek beğendim. Oda beni gördü beğendi. Eşim ile aynı konteynırda yaşayacağız. Ailemiz ile birlikte yaşayacağız. Düğün isteme hepsi bir ay içerisinde oldu" dedi. Basın mensuplarının 'savaş bitince ülkenize dönecek misiniz?' sorusunda, damat Abdulile Dendeş, "Hiç kimse ülkesinden vazgeçmez" yanıtını verdi.

DHA