Konteynır kentte kavga

Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’ne kurulan Harran Konteynır Kent’te yerleşmek isteyen Suriyeli grup ile güvenlik görevlileri arasında çıkan kavgada 35 kişi yaralandı

Konteynır kentte kavga
27 Şubat 2013 Çarşamba 08:46 tarihinde eklendi.

İç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçarak Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’ne kurulan Harran Konteynır Kent’e yerleşmek isteyen Suriyeli grup ile konteynır kentte görevli güvenlik görevlileri arasında başlayan sözlü tartışma taş ve sopaların kullandığı kavgaya dönüştü. Kavgaya konteynır kentte barınan Suriyeli sığınmacılar da katılınca; 1’i itfaiye eri, 6’sı asker, 13’ü güvenlik görevlisi ve 15’i Suriyeli olmak üzere toplam 35 kişi yaralandı.

 
Olay, dün gece saatlerinde Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran Konteynır Kenti’nde meydana geldi. İddiaya göre, iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçan bir grup sığınmacı, dün gece saatlerinde Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde kurulan ve yapımı henüz tamamlanan yaklaşık 12 bin Suriyelinin barındığı Harran Konteynır Kent’e gelerek içeriye geçmek istedi. Yapılan kontrollerin ardından konteynır kentte kayıtları olmadığı saptanan grubun isteğine güvenlik görevlileri olumsuz yanıt verince, güvenlik görevlileri ile Suriyeli grup arasında sözlü tartışma başladı.
 
ARBEDE ÇIKTI
 
Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce, konteynır kentte görevli askerler duruma müdahale etti. Konteynır kentte barınan ve yakınlarının içeriye alınmadığına tepki gösteren Suriyeli sığınmacılar da kavgaya dahil olunca ortalık bir anda karıştı. Güvenlik görevlileri ile askerlere taş ve sopalarla saldıran Suriyeliler, güçlükle kontrol edilmeye çalışılırken, konteynır kente çok sayıda sağlık ekibi ile takviye asker ve polis sevk edildi.
 
35 KİŞİ YARALANDI
 
Olayın yaşanmasının ardından konteynır kente sevk edilen takviye asker ve polis ekipleri, çevrede yoğun güvenlik önlemi alarak kavgayı sonlandırmaya çalıştı. Polis ve askerler tarafından güçlükle kontrol altına alınan, taş ve sopların kullanıldığı kavgada; 1’i itfaiye eri, 6’sı asker, 13’ü güvenlik görevlisi ve 15’i Suriyeli olmak üzere toplam 35 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalenin ardından ambulansla Şanlıurfa, Akçakale ve Harran’da bulunan hastanelere götürüldü. Tedavisine başlanılan yaralı güvenlik görevlilerinden 3’ünün sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
 
KAYMAKAM YAZICI: SURİYELİLERİN TALEPLERİNİ ALDIK
 
Yaşananların ardından Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, konteynır kentte giderek incelemelerde bulundu. Suriyeli sığınmacıların konteynır kent içerisinde bulunan yönetim binalarına zarar verdiğini belirten Kaymakam Yazıcı, “ Akşam saatlerinde 150-200 civarında Suriyeli bir araya gelerek yönetim ve diğer binalara saldırmaya başladı. Olayın duyulmasının ardından konteynır kente gelerek Suriyeli misafirlerimiz ile görüşüp taleplerini aldık. Konteynır kente verilen zarar artınca, takviye kuvvet çağırdık ve olaya müdahale edildi. Suriyelilerin dağıtılmasının ardından aralarında seçilen temsilciler ile toplantı yaptık ve yapılması gerekenleri konuştuk. Bizden istenilen talepleri aldık ve imkanlar dahilinde yerine getireceğiz. Konteynır kent içerisinde meydana gelen hasar dışında şuan her hangi bir sıkıntı yok“ dedi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA