"Konuşma gerçekse, Başbakan orada kalamaz"

CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu ileri sürülen ses kayıtları ile ilgili, “Eğer bu montaj değilse, eğer bu konuşma gerçekse, Sayın Başbakan orada duramaz, orada kalamaz. Sandığa gitmeye gerek yok, Türk halkı buna izin veremez.” dedi.

Konuşma gerçekse, Başbakan orada kalamaz
26 Şubat 2014 Çarşamba 18:49 tarihinde eklendi.

Bursa’da Çırpan Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı gerçekleştiren Karayalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değindi. Şuanda ‘bir hükümetin tükenişini, bir devlet yapılanmasının adeta çöküşünü’ izlediklerini dile getiren Karayalçın, Başbakan Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi.

Karayalçın, şöyle konuştu: “Sayın Başbakan, söz konusu konuşmanın montaj olduğunu söylüyor. Ben de aynı kanıdayım, eğer bu montajsa bu kanıtlanmalıdır. Bunu bilmeliyiz. Bir partinin genel başkanı dünkü grup toplantısında bunun anlaşılmasının en fazla 20 dakika süreceğini dile getirdi.

20 dakikada olur mu bilmiyorum. Ama bu seçimden önce bu mutlaka olmalıdır. Eğer montajsa bunu bilelim. Eğer montaj değilse onu da bilelim, onun gereğini yerine getirelim. Aslında bunu yalnızca oylarımızla yapacak değiliz. Sandığa gitmeye gerek yok. Eğer bu montaj değilse, eğer bu konuşma gerçekse, sayın başbakan orada duramaz, orada kalamaz. Sandığa gitmeye gerek yok, Türk halkı buna izin veremez.” 


CİHAN