Konyaaltı'nda vahşet!

Antalya'da, ormanlık bir alanda boğazı kesilmiş halde bir sokak köpeği bulundu. Mahalle sakinlerinin, olaydan uyuşturucu kullandığı iddia edilen bir kişiyi sorumlu tuttuğu belirtildi.

Konyaaltında vahşet!
29 Ağustos 2014 Cuma 15:24 tarihinde eklendi.
Antalya'nın merkez ilçesi Konyaaltı'na bağlı Kuşkavağı Mahallesi atıksu pompalama tesisi yakınında, dere yatağının da bulunduğu ormanlık alanda dün akşam, bir sokak köpeği bıçakla kafasından ayrılırcasına boğazı kesilerek öldürüldü. Mahallelinin bu bölgede oturan ve uyuşturucu hap kullandığı ileri sürülen bir kişiyi, elleri ve üzeri kanlar içinde, elinde bıçakla kaçarken gördüğü kaydedildi. Mahalle sakinleri, şahsın kaçtığı alana gittiğinde boğazı kesilmiş ve vücudunun birçok yerinde bıçak darbeleri bulunan 2 yaşlarında siyah bir sokak köpeğiyle karşılaştı.
 
Polis, ihbarın ardından alanda inceleme yaptı ve mahallede oturduğu belirtilen kişi hakkında şikayetçi olunması durumunda işlem yapılabileceğini belirterek tutanak tuttu. 
 
ORMANA ÜÇ KÖPEKLE GİTTİ
 
Olay yerine giden Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, şunları anlattı:
 
"Dere yatağı, ormanlık alanda dün akşam 18.30 sıralarında elinde bıçak, üzeri kanlı bir kişi görülüyor. Bir adam 3 köpekle ormanlık girmiş, 2 köpekle çıkıyor eli kanlı. Mahalle sakinleri koşarken soruyorlar, 'Köpek ısırdı' diyor. Kaçarken görüyorlar. Sonra gidip baktıklarında siyah bir köpeğin boğazının kesildiği görülüyor. Ancak adam kaçarken kendisine ait olduğu söylenen iki köpek ise önünden deli gibi koşuyor. Demekki olayı gördüler ve çok korktular. Olay yerine polis gitti. Tutanak tuttu. Bölgede oturan, uyuşturucu hap kullanan bir kişi olduğu belirtiliyor."
 
KAFASI AYRILMAYA ÇALIŞILMIŞ
 
Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu ile birlikte, itham edilen kişinin kimlik bilgileri tespit edildikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını belirten Jale Ünsal, "Olay yerine gelen veteriner şoke oldu. Boğazı bıçakla keserek kafasını ayırmaya çalışmış, birçok yerinden de yine kesilmiş. Çok insanlık dışı bir olay. Korkunç bir şey ve bunu yapan herkes için bir tehdit" dedi.
 
Suçlanan şahsın elinde bıçakla gitmesinin olayın bilinçli olduğunu gösterdiğini ifade eden Ünsal, "Bunu yapan sokaktaki çocuğa da, evdeki karısına da yapar. Öncelikle evinde olduğu belirtilen iki köpeğin alınması için belediyeye başvuracağız. Bunların hakikaten ceza görmesi gerekiyor. Aramızda dolaşıyor. Mahalleli 'Çocuklarımızı dışarı nasıl çıkaracağız' diye insanlar telaş içinde" diye konuştu.