Konya’da Mevlana Üniversitesi kapatıldı

KONYA'daki Mevlana Üniversitesi ve üniversiteye bağlı olan kurumlar kapatıldı.

Konyada Mevlana Üniversitesi kapatıldı
23 Temmuz 2016 Cumartesi 17:47 tarihinde eklendi.
KONYA'daki Mevlana Üniversitesi ve üniversiteye bağlı olan kurumlar kapatıldı.
 
Resmi Gazete yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Kapatılan üniversiteler arasında Konya'daki Mevlana Üniversitesi de yer aldı. Ayrıca karara göre, Mevlana Üniversitesi Hastanesi ve Mevlana Üniversitesi Diyaliz Merkezi ile üniversitenin bağlı bulunduğu Gevher Sultan Eğitim Araştırma Kültür ve Sağlık Vakfı da kapatıldı. 
 
GİRİŞLERE İZİN VERİLMEDİ 
 
Merkez Selçuklu İlçesi'nde bulunan Mevlana Üniversitesi'ne gelen polis ekipleri üniversiteye girişlere izin vermedi. Üniversitenin kapatıldığı ile ilgili polis tarafından da bilgilendirilen öğrenci ve veliler kapıdan geri döndü. İçerdeki malzemelerin sayımının ardından üniversitenin mühürleneceği öğrenildi.
 
KİŞİSEL EŞYALARINI ALIP AYRILDILAR 
 
Öte yandan merkez Meram İlçesi'nde bulunan Mevlana Üniversitesi Hastanesi'ne gelen polis ve Konya Kamu Hastaneleri Birliği ekipleri hastanede inceleme başlattı. 4 gündür hasta almadığı öğrenilen hastanede bozulma ihtimali bulunan ilaç ve kan gibi bazı tıbbı malzemeler sayım yapılarak alındı. Hastane çalışanları da kişisel eşyalarını alarak hastaneden ayrıldı. İçerideki malzemelerin sayımı yapıldıktan sonra hastanenin mühürleneceği öğrenildi.
 
KAYYUM ATANMIŞTI
 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Mevlana Üniversitesi'nin bağlı olduğu Gevher Sultan Eğitim Araştırma Sağlık ve Kültür Vakfı'na 7 haziran tarihinde kayyum atanmıştı.
 
KAPATILAN YERLER
 
Diğer taraftan Resmi Gazetede yayınlanan kanun hükmünde kararname kapsamında Konya'da Mevlana Üniversitesi ve bağlı bulunduğu kuruluşların yanı sıra 6 özel ilkokul, 7 özel ortaokul, 5 özel lise kapatıldı. Ayrıca 3 vakıf ile 34 dernek kapatılan kurumlar arasında yer aldı. Bu arada yine kararname kapsamında Aksaray'da 3 özel lise ve 1 özel ortaokul, Karaman'da ise 1 özel ortaokul ve 1 özel lise kapatıldı.