Konya’da ‘Üstün Zekalılar Bahar Okulu’ açılıyor

Mevlana Üniversitesi’nin bu yıl 3’ncüsünü düzenleyeceği Üstün Zekalılar Bahar Okulu için başvurular başladı. Programa katılmaya hak kazanacak öğrenciler üniversitede alanında uzman akademisyenlerce 50 saatlik eğitime alınacak.

Konyada Üstün Zekalılar Bahar Okulu açılıyor
07 Şubat 2014 Cuma 12:23 tarihinde eklendi.

Üstün Zekalılar Bahar Okulu, 6-11 yaş arasındaki çocukların, eğitim hayatlarında ortaya çıkaramadıkları yeteneklerini tespit edip, sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmeyi amaçlıyor. Program, tüm dünyaca üstün zekâlı çocukların eğitiminde kabul edilmiş bir metot olan zenginleştirme programı şeklinde gerçekleştirilecek. Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Berat Sucu, Üstün Zekalılar Bahar Okulu programı ile amaçlarının çocuklara normal eğitim hayatlarında karşılaşamayacakları farklı içerikleri sunarak sahip oldukları potansiyeli harekete geçirmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda çocuklara kritik düşünme, kreatif düşünme, dikkat eksikliği, odaklanma, problem çözme gibi becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verileceğini anlattı.

Berat Sucu, üstün zekâlı çocukların öğrenim hayatları süresince, yeteneklerinden yararlanabilecekleri ve kendilerini gösterebilecekleri bir eğitim modeliyle karşılaşamadıklarına değindi. Bu çocukların gerek ailesi gerekse çevresi tarafından desteklenmemeleri durumunda sahip oldukları yeteneklerini hiçbir zaman geliştirememe gibi bir riskle karşı karşıya olduklarını aktararak “Bu riskle karşılaşmamak ve yeteneklerinin atıl duruma düşmemesi için öğrencilerin, erken tanılanmaya ihtiyaçları vardır.” dedi.
Erken tanılama sayesinde çocuğun yeteneklerini geliştirebileceği bir eğitim modeliyle eğitim görme şansının artacağını anlatan Sucu, “Böylece çocukların yeteneklerinin atıl duruma düşmesinin önüne geçildiği gibi ileride ortaya koyacağı bilimsel ve sanatsal ürünlerin de önü açılacaktır.” şeklinde konuştu.

Üstün Zekalılar Bahar Okulu programının en önemli amaçlarından birisi de bu çocukları ve velilerini üniversitede bir araya getirmek. Programa 6-11 yaş arasındaki tüm çocukların başvurabileceğini söyleyen Berat Sucu, başvuran tüm adayların üniversitede testlere tabi tutulacağını ve programa katılması uygun görülen çocukların eğitime davet edileceğini aktardı.

Programa katılmak isteyen çocuklar http://ustunzekalilar.mevlana.edu.tr/default.asp internet sitesinden online olarak başvurabileceği gibi Mevlana Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne giderek de başvuru yapabiliyor. 3 Mart’ta sona erecek başvuruların ardından programa katılmak isteyen çocuklar testlere tabi tutulacak. Uygun görülen öğrenciler nisan ayından itibaren her Cumartesi 5 saatlik programa alınacak ve program 10 hafta sürecek. 


CİHAN