Konya’nın kelebekleri bu sergide

Selçuklu Fotoğraf Sanatı Derneği (FOTOSEL), 'Seyri Kelebek' projesi kapsamında Konya yöresinde yaşayan kelebeklerin fotoğraflarını çekti.

Konyanın kelebekleri bu sergide
15 Ocak 2014 Çarşamba 19:23 tarihinde eklendi, 5.335 kez okundu.

Yaklaşık bir yıl süren proje sonunda çekilen binlerce fotoğraftan 37'si Kule Site AVM’de sergileniyor.

FOTOSEL Başkanı Sernur Bağcı, dernek içerisinde Doğa Grubu oluşturduklarını ve bu grubun yaban hayat türlerinin doğal yaşam ortamlarında kaliteli fotoğraflarını çekmeyi hedeflediğini dile getirdi Konya yöresinde yaşayan yaban hayatı türlerini fotoğraf yoluyla topluma tanıtmak istediklerini anlatan Bağcı, "Çalışmamızdaki amacımız, bölgemizde yaşayan yaban hayatı türleri konusunda toplumun bilgi, duyarlılık ve hassasiyetin arttırılması ve geliştirilmesine katkıda bulunabilmekti. Yaban hayatı üzerine yaptığımız bu ilk projemiz umarım faydalı olur." dedi.

Sergide, 37 fotoğrafın sergilendiğini anlatan Bağcı, fotoğraflarla birlikte kelebeğin hangi türe ait olduğu gibi bilgilere de yer verdiklerini söyledi. Seyri Kelebek projesinin yaklaşık bir yılda tamamladığını aktaran Bağcı, projede 10 fotoğraf severin yer aldığını anlattı. Yaz boyunca neredeyse Konya’da gidilmedik yöre kalmadığını söyleyerek güzel sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Seyri Kelebek Sergisi, Cuma gününe kadar fotoğraf severlerin ziyaretine açık olacak.


CİHAN