Konya'ya "Necmettin Erbakan Üniversitesi"

AK Parti milletvekillerinin sunduğu yasa teklifiyle Konya Üniversitesi'nin ismi Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştiriliyor.

Konyaya Necmettin Erbakan Üniversitesi
29 Şubat 2012 Çarşamba 12:21 tarihinde eklendi, 2.639 kez okundu.

Kamuoyunda '4+4+4’ olarak bilinen, eğitimin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tasarının mecliste görüşülmesi sırasında bazı üniversitelerin isim değişiklikleri de gündeme gelecek.


Konuyla ilgili harekete geçen AK Parti Konya Milletvekilleri de Konya Üniversitesi'nin isminin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesi için yasa teklifi hazırladı. İmzaların 28 Şubat müdahalesinin 15. yıldönümünde tamamlanması dikkat çekti.
 
KONYA'DAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞTİ
Necmettin Erbakan’ın, 1969'da Adalet Partisi'nden (AP) milletvekili aday adaylığı Süleyman Demirel tarafından veto edildiği için Konya'dan bağımsız aday oldu ve seçildi.
 
ECEVİT, ERDOĞAN VE GÜL DE VAR
Meclis alt komisyonunda görüşülen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle, Zonguldak Karaelmas Üniversite'sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, Rize Üniversitesi'nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi'nin adının Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi planlanıyor.
 
MECLİS'TEN KAVAKÇI'YA JEST
Bu arada TBMM, Merve Kavakçı’nın mağduriyetini gidermek için çalışma başlattı. Kavakçı için 3 formül üzerinde çalışılıyor. İlki, Kavakçı’ya da tıpkı tutuklu milletvekilleri gibi maaş ödemek. Tutuklu vekiller ile Kavakçı’nın durumu örtüşmüyor. Vatandaşlıktan çıkarılma işlemi olduğu için maaş düzenlemesinin zor olabileceği düşünülüyor.
 
Buna karşın Kavakçı’ya ‘milletvekili kimlik kartı’ verilmesi, Meclis Albümü’ne alınması ve milletvekili kimliğinin ayrıcalıklarından (VIP salonunu, TBMM misafirhanelerini kullanmak vs) yararlandırılması üzerinde duruluyor.

NTV