Köpeği seçmen yaptılar

ABD, New Mexico eyaletinde bir adamın 3 yaşındaki Labrador cinsi köpeği Buddy'i seçmen olarak kaydetmeyi kolaylıkla başarmasını tartışıyor

Köpeği seçmen yaptılar
06 Mart 2012 Salı 10:00 tarihinde eklendi.

 

Ülkede 2 milyon ölü seçmenin olduğunun ortaya çıkmasından sonra köpek seçmenlerin de olması, seçimlerin güvenilirliği konusundaki şüpheleri daha da büyütüyor. Buddy’nin sahibi "KOB Eyewitness News 4"a anlattığına göre köpeğini seçmen olarak kaydettirmenin çok zor olmadığını söyledi.
 
New Mexico Üniversitesindeki seçmen bürosunun önünden geçerken aklına, sahte seçmen kaydı yapmanın ne kadar zor olacağını test etmek gelmiş. Buddy için kafadan bir doğum tarihi ve bir sosyal güvenlik numarası uydurması yetmiş. Kaydını yaptıktan 2 hafta sonra seçmen kimlik kartı evine postalanmış.
 
NE KADAR KOLAY?
 
Cumhuriyetçi Parti seçmeni olan kişi, bu işi, seçmen kayıtlarında yolsuzluğun ne kadar kolay olabileceğini göstermek için yaptığını söylüyor: "Bir görevli kimin ya da neyin seçmen kaydının yapıldığını anlamak için birkaç belgeye bakabilmeliydi."
 
KİME OY VERECEK?
 
Aynı partiden olmadıklarını dile getiren sevimli köpeğin sahibi, Buddy’nin oyunu kullanmayı düşünmüyor. Bernalillo County ofisi de Buddy’nin seçmen kaydını bulup Şerif’i durumdan haberdar etmiş.