Köpek bakterisi hayatını kararttı

ABD’li hemşirelik öğrencisi Hannah Rinehart, insanları çok nadir etkileyen bir köpek bakterisi yüzünden ellerini ve ayaklarını kaybetti.

Köpek bakterisi hayatını kararttı
02 Ağustos 2012 Perşembe 11:29 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

 

ABD'nin Georgia eyaletindeki Decatur kentinde yaşayan Rinehart, geçmişte üç kez kanseri yenmiş olsa da, yüksek ateşine dikkat etmeyince dört uzvunu kaybetti. 32 yaşındaki kadın, “capnocytophaga” adıyla bilinen ve köpeklerin salyasında bulunan bir bakteri yüzünden yakalandığı ağır enfeksiyondan kurtulamadı ve dört uzuvundan oldu.
 
Rinehart’ın doktoru, genç kadının Haziran ayı sonunda yüksek ateşe kapıldığını ancak kendisine ancak 2 Temmuz’da başvurduğunu söyledi.
 
Kan basıncı düşen, akciğer ve böbrekleri zayıflayan Rinehart üzerinde yapılan tetkikler, genç kadının capnocytophaga bakterisini kaptığını gösterdi.
 
Rinehart’ın babası Doug Johson, bir yaşında bir köpekleri olduğunu ancak bakterinin evcil hayvanlarından bulaştığını düşünmediklerini belirtti. Johson, “Hannah köpeğiyle hep top oyunu oynardı... Köpek ona topu hep geri getirir o da tekrar atardı. Anlaşılan o ki geçirdiği ameliyat ve ilik nakillerini ardından bizimki kadar güçlü bir bağışıklık sistemine sahip değil” dedi.
 
ÜÇ KEZ KANSERİ YENDİ
İlk kez 18 yaşında kansere yakalanan ve üç kez Hodgkin lenfoma hastalığını yenmeyi başaran Rinehart, 20’li yaşlarının ortasında kardeşinden alınan kök hücrelerin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu. Genç kadın, sağlığına kavuşmasının ardından kariyer planlarını değiştirerek hemşire olmaya karar verdi.
 
Doktorlar, bakteriden yayılan enfeksiyonun önüne geçemeyince, daha fazla yayılmayı önlemek için Rinehart’ın  iki eli ve ayağını kesti. Genç kadının 39.8 olan ateşinin de 37 dereceye düştüğü belirtildi.
 
Baba John, “Hannah daha çok genç. Kanser olduğu zamanlarda bundan rahatsızlık duyduğunu söylediğini hiç hatırlamıyorum... Hayatına devam edecek ve çok güzel bir yaşamı olacak” dedi.

NTV