'Köpek nüfusu yönetimi' konferansına protesto

Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyesi bir grup, konferansın yapıldığı Şişli'deki otelin önünde toplanarak, uluslararası nitelikteki “Köpek Nüfusu Yönetimi" konferansını protesto etti.

Köpek nüfusu yönetimi konferansına protesto
05 Mart 2015 Perşembe 22:43 tarihinde eklendi.
Şişli'deki Grand Cevahir Otel önünde saat 16.30 sıralarında toplanan Yeryüzüne Özgürlük Derneği üyesi 30 kişilik grup, otelde düzenlenen ve hayvan haklarının kısıtlanmasına yönelik önerilerin konuşulduğunu iddia ettikleri uluslararası “Köpek Nüfusu Yönetimi" konferansını protesto etti.
 
Ellerinde pankart, döviz ve bayraklar bulunan grup, trampet çalıp slogan atarak otele girmek istedi. Ancak grubun öna, Çevik Kuvvet ekiplerince kesildi. 
 
Yüzlerine bazı hayvanların maskelerini de takan eylemci grup, 1,5 saat boyunca trampet çalarak düzenlenen konferans aleyhinde Türkçe ve İngilizce slogan attı. Eylem sırasında grup üyelerinden bazıları meşale yaktı.
 
Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Bu konferansın gündemi, şehrin en büyük sorunuymuş gibi gösterilen salgın hastalık kaynağı, kamu düzenini bozan, düşman unsur olarak işaret edilen sokak hayvanlarının kökten çözümlerle, toplumda infiale yol açmayacak yöntemlerle, yani kılıfına uydurularak ve sistemli bir şekilde yok edilmesidir" denildi.
 
Grup, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.