Köprü çilesi sona erdi

Manisa'nın Demirci İlçesi'ne bağlı Yenice Köyü sakinlerinin, 500 metre uzaklıktaki karayoluna bağlantıları olmadığı için araçlarıyla 45 kilometrelik dağ yolunu kullanmasıyla gündeme gelen köprü sorunu çözüldü.

Köprü çilesi sona erdi
09 Eylül 2013 Pazartesi 19:15 tarihinde eklendi.
Manisa İl Özel İdaresi tarafından 770 bin TL harcanarak Demirci Çayı'na yaklaşık iki ayda yapılan köprü, bugün törenle açıldı.
 
Demirci- Salihli karayoluna 500 metre uzaklıkta bulunan, üç mahallesi ile 330 nüfusa sahip Yenice Köyü sakinlerinin, köprü olmadığı için araçlarıyla Demirci'ye ya da başka merkezlere gitmek için tam bir saat süren 45 kilometrelik dağ yolunu kullanma zorunluluğu artık sona erdi.

Dağ yolunu tercih etmeyip 500 metreyi yürümek isteyen köylülerin karşılaştığı Demirci Çayı engeli de köprüyle aşıldı. Sorunun gündeme gelmesi üzerine Manisa İl Özel İdaresi söz konusu bölgeye köprü yapılması için bir süre önce ihale yaptı. İhaleyi kazanan firma yaklaşık iki aylık çalışmanın ardından köprüyü tamamladı.

Yenice Köyü ile İsmailler Köyü'nü birbirine bağlayan köprünün açılışına, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Demirci Kaymakam Vekili Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Demirci Belediye Başkanı MHP'li İhsan Temel, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 
BÜYÜK BİR SORUN ÇÖZÜLDÜ
 
Yenice Köyü Muhtarı İbrahim Karaşahin, büyük bir sorunun çözüldüğünü ifade edip, emeği geçenlere teşekkür etti. Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz, ise "Bu milletin imkanları hep vardı. Bu ülkeye 10 yıldır hizmet ediyoruz.

Manisa'ya gökten, uzaydan para getirmedik. Sadece bu ülkenin tercihlerini değiştirdik. Köylerimizin yolları köprüleri yokken çocuklarımız derelerden okullara giderken bu memleketin Ankara'sı o yüksek enflasyon dönemlerinde yüzde yüz faizlerle borçlanıp Özel İdare'ye paralar gönderirken ne yazık ki devleti o günlerde yöneten idarecileri ve siyasetçileri bu paraları milletin hizmetine değil kendi arzu ve heveslerine harcadılar. Gün değişti artık gün millete hizmet etme günü" diye konuştu.
 
KÖPRÜYE ŞEHİDİN ADI VERİLMELİ
 
AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, geçen yıl Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenen bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler'in adının köprüye verilmesinin uygun olacağını kaydetti.

DHA