Köprü için imza topladılar

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Mahallesi ile Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Çandır Mahallesi'ni birbirinden ayıran Dalyan kanalına köprü isteyen çevre sakinleri, imza kampanyası başlattı.

Köprü için imza topladılar
22 Ekim 2014 Çarşamba 11:23 tarihinde eklendi.
Çandır Mahallesi'nde yaşayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Acar, acil durumlarda ambulansın 2 saatte hastaneye ulaşabildiğini belirterek, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu söyledi. 
 
30 Mart yerel seçimleri sonrası Muğla'nın büyükşehir olmasıyla köy statüsü kaldırılıp mahalle olan 320 nüfuslu Çandır'da eczane, bakkal, fırın ya da kasap bulunmuyor. Öğrenciler ise yaz kış sandala binerek 50 metrelik kanalı geçiyor ve kanalın hemen karşı kıyısındaki Dalyan Mahallesi'ndeki okula gidiyor. 
 
Çandır'da bakkal bulunmaması nedeniyle ekmek almak için bile sandalla karşı kıyıya geçmek zorunda kalındığını belirten 64 yaşındaki tekne kaptanı İsmet Yıldırım, 1 ekmek için gidiş geliş yol parası dahil 3 lira harcadıklarını söyleyerek "Köyde imza kampanyası başlattık. 400 imzayı bulduk. İmzaları ilgili makamlara göndereceğiz. Ambulans yetişemediğinden ölümle sonuçlanan vakalar yaşandı. Köyceğiz Gölü'nü dolaştığı için Köyceğiz'e 45 kilometrelikteki yol bir yaya köprüsü olsa 4 kilometreye inecek. Kaunos antik kentine gitmek isteyen yerli yabancı turistler karşıya geçmek için 4 kişilik sandala yeri geldiğinde 9 kişi biniyor" dedi.
 
YAYA KÖPRÜSÜ YAPILSIN
 
16 yıldır Çandır'da yaşayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Acar, mahallenin en yakın sağlık merkezine 1 saat uzaklıkta bulunduğunu belirterek acil olaylarda ambulansın gelip gitmesinin 2 saati bulduğunu vurguladı. İlkyardımda kritik sürenin 3 dakika olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Acar, "Hekim olarak benim için insan canı her şeyden önemli. Burada birçok olaya şahit oldum. Geç kalmalardan ötürü can kayıpları ve sakatlıklar yaşadık. Kanala bir yaya köprüsü yapılması zorunlu. Daha fazla insanın canına mal olunmaması için yetkililerden biran önce uygulamaya geçmelerini istiyoruz" dedi.
 
Köyceğiz Belediye Başkanı AK Parti'li Kamil Ceylan, kendilerine konuyla ilgili bir bilgi gelmediğini söyleyerek halkın taleplerinde haklı olduklarını dile getirdi. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise köprü ile ilgili herhang ibir projenin bulunmadığını belirterek bütçe hazırlanması için konunun takipçisi olacağını açıkladı.