Köprü ve otoyollar Koç ve Ülker'in

Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde, en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu verdi.

Köprü ve otoyollar Koç ve Ülkerin
17 Aralık 2012 Pazartesi 14:46 tarihinde eklendi, 1.391 kez okundu.

Elemesiz ilk turda başlangıç bedeli 3.83 milyar dolar olurken, elemeli turda 5 milyar 640 milyon dolar veren Koç-Ülker ortaklığı ihaleyi kazandı.

İhale komisyonu 5 milyar 720 milyon dolar isteyince Koç-UEM-Ülker Grubu da karar vermek için mola istedi. Ortaklık mola dönüşünde bu teklifi kabul etti.

Koç Holding hisseleri ihalenin ardından tarihi zirvesini test ediyor
 

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Koç Holding ve Gözde Girişim hisseleri köprü ve otoyolları ihalesinin sonuçlanmasının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçti. 
     
Koç Holding hisseleri dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 4 oranında değer kazanarak tarihi zirvesi olan 9,10 liraya çıktı. Gözde Girişim hisseleri ise önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 10 yükselerek 4,47 lirayı gördü. Şu dakikalarda 4,44 seviyelerinden işlem gören Gözde Girişim hisselerinin bugünkü tavanı 4,48 lirada bulunuyor. 
     
Koç Holding hisseleri ise tarihi zirvesi olan 9,10 lirayı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 3,20 yükselişle 9,00 - 9,04 lira aralığında dengelendi. 
     
Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding AŞ - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu verdi. Autostrade Per I'Italia SPA - Doğuş Holding AŞ - Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ - Akfen Holding AŞ Ortak Girişim Grubu temsilcisi teşekkür ederek, yeni bir fiyat vermeyeceklerini söyledi. 
     
Böylece nihai pazarlık görüşmeleri teknik olarak sonuçlanmış oldu.