"Köprüde atış yaparken gerildim"

Golfte dünyanın 1 numarası Tiger Woods, 7-10 Kasım tarihlerinde Antalya'da yapılacak 'Turkish Airlines Open 2013' Turnuvası öncesi, golf sopasını, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nde salladı.

Köprüde atış yaparken gerildim
06 Kasım 2013 Çarşamba 00:09 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 10 vuruş gerçekleştiren Tiger Woods, basının büyük ilgisi ve İstanbul'un güzelliğinden etkilendiğini belirtirken, "Köprüde atış yaparken gerildim." dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nde yaşadığı atış tecrübesini ve turnuva ile ilgili düşüncülerini A Haber'e açıklayan Tiger Woods, "İstanbul'u havadan gezdim, etkileyiciydi. Geçen yıl Türkiye'ye gelmiştim ama İstanbul'u ilk kez görüyorum. Gerçekten çok hoş bir şehir. Üzerinde helikopterle tur attık. İnanılmaz etkileyiciydi." dedi.

"KÖPRÜDE ATIŞ YAPARKEN GERİLDİM"

Boğaiçi Köprüsü'nden de etkilendiğini belirten Tiger Woods, "Vuruşu yaparken gerçekten gerildim. Çünkü rüzgar sol taraftan esiyordu ve sağ tarafımdaysa akan bir trafik vardı. eğer sağ tarafa kaydırırsam bir arabaya çarpacaktı. Rüzgarla birlikte bir rota belirledim. Gerçekten iyi bir vuruştu. Eğer kaysaydı sol tarafa doğru gidecekti ve bir arabaya çarpmayacağından emin oldum." diye konuştu.

Golfün zevkli bir spor olduğunu ve iyi golfçülerle oynamanın da ayrı bir keyif oduğunu belirten Tiger Woods, "Geçen sene tamamen farklı bir durumdu. Şortlarımızı giydik, ne istersek onu yapabiliyorduk ve çok iyi zaman geçirdik. Bu kesinlikle çok ciddi bir turnuva.

Dubai'de yapılacak bir sonraki turnuvaya gitmeye hak kazanacağım. Gerçekten iyi oyuncular var. Bu kişiler nasıl golf oynanır biliyor. Bu onların gelecek etaptaki turnuvaya gitmeleri için son şansları. Böyle iyi oyuncularla oynamaksa ayrı bir keyif." diyerek, şöyle devam etti:

"KÜÇÜKKEN MUHAMMED ALİ İDOLÜMDÜ"

"Ben küçükken Michael Jordan'ı örnek alıyordum. O dönemde büyüdüm. Ayrıca Muhammed Ali benim idolümdü. Gerek kişiliği gerekse insanlık için yaptıkları yönden. Diğeri de Arthur Ashe. Bu üç sporcuyu örnek aldım.

Babam özel kuvvetlerde yeşil berelilerdendi iki kez Vietnam'a gitti. Orada gerilla birlikleriyle beraber çalışıyorlardı. Vietnamlı meslektaşları onlara eğitim veriyordu. Onlara eğitim veren kişi babama hayran kalmış ve ona Tiger ismini vermiş. Onun savaş konusunda çok iyi içgüdüleri olduğunu düşünüyormuş. Pusuları sezebiliyormuş mesela.

Bir şeylerin kötü gideceğini hissettiğinde planlarda hemen değişiklik yapıyormuş ve harekete geçmeleri gerektiğinde gerçekten çok başarılıymış. Harika bir insanmış anlayacağınız. Bu yüzden Tiger ismini almak benim için bir onurdur."


CİHAN