Köprüde bomba paniği

Kağıthane’de E5 üzerindeki Örnektepe Köprüsü'ne asılan pankarta bağlanmış cisim paniğe sebep oldu.

Köprüde bomba paniği
02 Ekim 2013 Çarşamba 22:30 tarihinde eklendi.

Polisin fünye ile patlattığı cismin çivilerle bomba süsü verilmiş kutu olduğu anlaşıldı.

Akşam saatlerinde Örnektepe Köprüsü’ne pankart asıldığı ve pankarta bağlı bir cisim bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi.

Köprüyü trafiğe kapatan ekipler ardından bomba imha uzmanı çağırdı. Gülsuyu’nda iki grup arasında çıkan olaylar sırasında öldürülen ve iki gündür cenazesi Armutlu’daki cemevi morgunda bekletilen Hasan Ferit Gedik’in adının yazılı olduğu pankarta bomba imha uzmanı müdahalede bulundu.

Bu sırada E5 yan yol da trafiğe kapatıldı. Polis, köprünün korkuluklarında asılı olan pankartı ip bağlayarak köprünün üzerine çekti. Ancak bu sırada pankarta bağlı olan şüpheli cisim E5 yan yol üzerine düştü. Yola inen polis önce şüpheli cismi uzaktan inceledi. Daha sonra da fünye ile patlattı. Cismin içine çiviler konularak bomba süsü verilmiş kutu olduğu anlaşıldı.

Yaklaşık bir saat süren çalışmalar sırasında mesaiden çıkan vatandaşlar bir süre yolda kaldı. Yanyolda ve köprü çevresinde araçlar da beklemek zorunda kalırken çevrede toplanan çok sayıda vatandaş polisin çalışmasını ilgiyle izledi.


CİHAN