Köprüyü kapattıran kutu

Kağıthane Örnektepe Köprüsü üzerine bırakılan şüpheli kutu bomba paniğine sebep oldu

Köprüyü kapattıran kutu
20 Mayıs 2014 Salı 09:50 tarihinde eklendi.

Kağıthane Örnektepe Köprüsü üzerine bırakılan şüpheli kutu bomba paniğine sebep oldu. Köprü yaya ve araç trafiğine kapatılınca, öğrenciler ve işine yetişmeye çalışan vatandaşlar zor durumda kaldı. Uzman ekiplerce fünye ile patlatılan kutu boş çıktı.

Etibank Caddesi Örnektepe Köprüsü korkuluklarına sabah saatlerinde asılan afiş ile altına bırakılmış şüpheli kutuyu gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Köprü girişine gelen polis ekipleri, kutunun içerisinde patlayıcı madde bulunması ihtimali sebebiyle köprüyü yaya ve araç trafiğine kapattı. Güvenlik önlemi alan ekipler, olay yerine bomba imha ve inceleme ekibini çağırdı. Okula giden öğrenciler ile işine yetişmeye çalışan vatandaşlar köprünün kapatılması sebebiyle zor durumda kaldı. Bazı vatandaşlar da emniyet şeridiyle kapatılan köprüden geçmekte ısrar etti. Polis vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Kısa süre sonra söz konusu adrese gelen uzman ekip, özel kıyafetlerini giyerek şüpheli kutuya fünye yerleştirdi. Kontrollü patlatılan kutu boş çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri de köprü korkuluklarına asılı afiş ile patlatılan kutunun parçalarını incelemeye aldı. Örnektepe Köprüsü, çalışmaların ardından yeniden araç ve yaya trafiğine açıldı.

Mobese kayıtlarını incelemeye alan polis, afiş ile şüpheli kutuyu köprüye koyan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.


CİHAN