Kopya Mona Lisa müzede

“Mona Lisa” tablosunun yeni keşfedilen kopyası Madrid’deki Prado Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Müze yöneticisi Finaldi, “Bueserin değeri, orijinaliyle aynı anda ve aynı stüdyoda yapılmış olması” dedi

Kopya Mona Lisa müzede
22 Şubat 2012 Çarşamba 10:22 tarihinde eklendi, 1.708 kez okundu.

Dünyanın en ünlü sanat eserlerinden biri olarak bilinen Leonardo da Vinci’nin “Mona Lisa” tablosunun, usta ressamın stüdyosunda, bir öğrencisi tarafından yapıldığı ortaya çıkarılan kopyası, Madrid’deki Prado Ulusal Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

İlk defa basının ve halkın karşısına çıkarılan tablo, 13 Mart’a kadar Prado’da sergilendikten sonra, 29 Mart - 25 Haziran arasında bir sergi kapsamında Fransa’daki Louvre Müzesi’ne taşınacak.

Daha önce sıradan bir kopya olarak kabul edilen tablonun değeri, 2 yıl önce başlayan bir araştırmanın sonucunda anlaşıldı. Prado Ulusal Müzesi’nin araştırma ve Koruma Bölüm Müdürü Gabriele Finaldi, kopyanın orijinaliyle aynı anda ve aynı stüdyoda yapılmış olmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Finaldi, “Bu eserin aslında en büyük özelliği, orijinalinden bile daha iyi korunmuş olması ve detaylarının, renklerinin daha belirgin görülebilmesidir’’ şeklinde konuştu.