Kordon çadırlarla doldu

İzmir'de, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek veren, çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri ile büyük bölümü üniversite öğrencisi olan gençlerin, Birinci Kordon'a kurdukları çadırların sayıları artıyor.

Kordon çadırlarla doldu
09 Haziran 2013 Pazar 16:34 tarihinde eklendi.
 Eylemlerin merkezi durumundaki Gündoğdu Meydanı'nın bulunduğu Birinci Kordon'da, eylemci gençler dilek ağacı da oluşturdu.
 
Taksim Gezi Parkı olaylarına İzmirliler'in verdiği destek, 10'uncu gününe girdi. İlk üç günün sokak çatışmalarıyla geçtiği kentte, daha sonra karnaval havası hakim oldu. Tepkinin merkezi durumundaki Gündoğdu Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, eylemlerini sürdürdü. Protesto gösterilerinin yanı sıra, Kordon'da çeşitli aktiviteler de düzenlendi. Ayrıca yine Kordon'da Gezi Parkı'nda olduğu gibi, destek çadırları kuruldu. Çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri ile büyük bölümü üniversite öğrencisi olan gençlerin kurduğu çadırların sayısı, her geçen gün artmaya başladı. Destek için gelen vatandaşlar da bu çadırların bulunduğu alanları gezip, gençlerle sohbet ediyor.

 
DİLEK AĞACI KURULDU
 
Bunun yanı sıra, Gezi Parkı olaylarına tepkilere dair sözlerin, taleplerin yazıldığı küçük kağıtların asıldığı dilek ağacı da dikkat çekiyor. Yediden yetmişe her kesimden insan dilek ağacını yazılarıyla doldurdu. Tepkilerini ifade etmek için gelen bazı aileler, çimlerin üzerinde çocuklarıyla top oynadı.
 
MEYDAN HENÜZ BOŞ
 
İzmir'de 31 Mayıs Cuma gününden beri her gün protestolarını sürdüren eylemciler bugün henüz Gündoğdu Meydanı'na gelmedi. Sıcağın etkisinin azaldığı akşam saatlerinde meydanın kalabalıklaşması bekleniyor. Çadırlardaki eylemciler ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile çevresindeki kafe ve pastanelerde oturan, gölge kesimlerde vakit geçiren geçlerin bekleyişi devam ediyor.

DHA