Kordon'u deniz suyu bastı

İzmir'de, saatte hızı 70 kilometreyi bulan lodos fırtınasının oluşturduğu dev dalgalar, 1'inci Kordon'da su baskınına neden oldu.

Kordonu deniz suyu bastı
22 Mart 2013 Cuma 16:59 tarihinde eklendi.

 

İzmir'de, saatte hızı 70 kilometreyi bulan lodos fırtınasının oluşturduğu dev dalgalar, 1'inci Kordon'da su baskınına neden oldu. 1'inci Kordon trafiğe kapatılırken zaman zaman körfezdeki deniz ulaşımı da aksadı.
 
Dün gece şiddetli lodosun ardından sağanak yağmur yağdı. Sabah saatlerinde yağmur kesilirken hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgarın bazen batı yönünden esmesi Körfez'de dev dalgalar oluşturdu, 1'inci Kordon'u olumsuz etkiledi. 1'inci Kordon yağmur nedeniyle değil ama bu kez dev dalgaların getirdiği deniz suyu nedeniyle sular altında kaldı. Yükselen deniz ve dalgaların taşıdığı sular, 1'inci Kordon'un Liman'a yakın bölgesinde yeşil alanı göle çevirdi. Sular 2'nci Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ni de etkiledi. Buradaki bazı işyeri sahipleri kum torbaları yerleştirip suların işyerlerine girmesini engellemeye çalıştı. Su girenler de temizlikle uğraştı. Belediye ekipleri de vidanjör ve motopomplarla su tahliyesi yaptı.
 
Bazı bölgelerde de ağaçlar devrildi.
 
Saat 14.00 sıralarında Bornova'da Yasin Ersoy'un kullandığı 35 HA 9927 plakalı otomobilin üzerine seyir halindeyken fırtına nedeniyle kaldırımdaki bir ağaç devrildi. Bornova Metro Durağı yakınındaki kazada araç hafif hasar gördü, yaralanan olmadı.

DHA