Korkunç gelenek!

Önceden hazırladıkları kalın iplerden yapılan kamçılarla dakikalarca birbirlerine vurdular.

Korkunç gelenek!
29 Mayıs 2013 Çarşamba 17:21 tarihinde eklendi, 2.569 kez okundu.
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Durabayli Köyü'nde yaklaşık 500 yıldır sürdüğü belirtilen ve 'Karmiçi' adı verilen gelenesel oyunda köyün gençleri kalın iplerle yapılan kamçılarla birbirlerine dakikalarca vurdu.
 
Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Durabeyli Köyü'nde 500 yıldır sürdüğü belirtilen ve 'Kariçi' adı verilen gelenesel oyunu izleyenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Köy meydanında oluştkurulan ve 'arena' adı verilen alanda gençler, daha önceden düğümleyerek yaptığı ve kırbaça benzettikleri kalın iplerle birbirlerine acımadan dakikalarca vuruyor. İzleyinlerin heyecanlı anlar yaşadığı ve tezahüratla destek verdikleri görüldü.
 
Çevre yerleşim birimlerinden gelen yaklaşık bin kişinin oluşturduğu çemberde karşılaşan gençler, acıtsın diye öncesinden suda bıraktıkları kamçılarla kavga etti. Gösterinin kavgaya dönüşmemesi nedeniyle ellerinde sopalar bulunan büyükler çember içinde beklediler. Kamçı darbeleriyle vücutları yara içinde kalanlar kendilerini izleyenlerin tezahüratlarıyla akşama kadar gösteriyi sürdürdü. Gençler arenada birbiriyle kıyasıya güç çekişmesinde bulunurken, aileler ise ağaçların altında piknik yaparak gençleri izledi.

DHA