"Korsanla mücadele çok önemli"

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkan Yardımcısı Serhat Baysan, korsanla mücadelenin dünyada iklim sorunları kadar önemli olduğunu söyledi.

Korsanla mücadele çok önemli
04 Nisan 2013 Perşembe 20:25 tarihinde eklendi, 2.879 kez okundu.

 

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Türk Patent Enstitüsü ve Yayıncı Meslek Birlikleri Federasyonun organizasyonuyla 'Fikri Mülkiyet Hak İhlalleri' Sempozyumu'nda korsan ürünler, bandrol ve sınai mülkiyet suçları masaya yatırıldı.

Sempozyumun 1'inci oturumunda, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Servet Deniz Kalem, Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Serhat Baysan ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü Hukuk İşleri Koordinatörü Fatoş Altunç sunum yaptı.
 
Korsanla mücadelenin önemli olduğunu söyleyen YAYFED Başkan Yardımcısı Serhat Baysan, "Dünyanın iklim sorunları ne kadar önemliyse, korsanla mücadele, telif haklarının izlenmesi ve korunması da bu değerde bir mücadeledir.

Özellikle fotokopiyle korsanlık çok yaygın. Ayrıca elektronik ortamda yapılan korsanlıkta, izinsiz olarak üreticinin izni olmadan internetten ya da diğer ürünlerinin paylaşılması ve belli bir kazanç elde edilmesi yasaktır" dedi. 
 
Konuşmasında sahte ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Servet Deniz Kalem ise, "Örneğin sahte ilaç üretimi, uyuşturucu üretiminden kar marjının daha yüksek olduğunu tespit ettik.

Bunları takip eden deterjan, şampuan ve gıda gibi halk sağlığını tehdit eden ürünlerin takibini de sağlıyoruz. Bu suçları organize suç olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

DHA