"Köşkü’te yargının konuları görüşüldü"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yıl münasebetiyle yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına Çankaya Köşkü’nde verdiği yemekte, yargının konularının görüşüldüğünü söyledi.

Köşküte yargının konuları görüşüldü
19 Aralık 2013 Perşembe 18:28 tarihinde eklendi.

TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cemil Çiçek, 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yıl münasebetiyle yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına Çankaya Köşkü’nde verdiği öğle yemeğinin' sorulması üzerine, "Normal, yılbaşı öncesi yapılan yemekli toplantıdır. Çoğunluğu yargı mensubu olduğuna göre, yargının sorunları ile ilgili orada herkes bir değerlendirme yaptı ama Köşk açıklama yapmadan benim yapmam saygısızlık olur, uygun olmaz. Yargının konuları görüşüldü. Kiminin yasası var, kiminin bina işi var, vesaire." dedi.

KABİNE İSTİFASI

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile kabinedeki istifa iddialarının sorulması üzerine ise Çiçek, iki konunun da kendisi dışında olduğu gerekçesiyle cevap vermedi.

FEZLEKE HAZIRLIĞI

Fezleke hazırlığından söz edildiği hatırlatmasına ise Çiçek, "Geldiği zaman gelmiş olur. Ama bunu zaten sizinkiler biliyor. Ben gece on iki, bir haberlerini dinliyorum, maşallah zaten dosyaları okumuş gibi açıklamalar yapılıyor. Ben de oradan biliyorum." karşılığını verdi. Çiçek, Bakanlarla ilgili fezleke geldi mi?" sorusunu, "Bütün fezlekeler Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı üzerinden gelir. Bunların bir yazışma genelgesi var, doğrudan Meclis'e." diye yanıtladı.

“TUTMAK İÇİN NE SEBEP VAR”

"Bu kadar çabuk gelir mi?" sorusu üzerine Çiçek, "Gelir, niye gelmesin ki tutmak için ne sebep var." ifadesini kullandı. Çiçek, "Şu an itibariyle gelen fezleke yok ama yarın, öbür gün ne olur bilmiyorum. Çünkü dosyanın içeriğini bilmiyorum, zaten bilmemem gerekiyor.

Türkiye'deki yanlışlık burada. Bir taraftan 'hazırlık soruşturması gizlidir' diyoruz ama gizli soruşturma ile ilgili aleni cevaplar isteniyor. Neyi biliyorum ki ne söyleyeceğim? Üstelik de bilmemem gerekiyor, doğrusunu isterseniz. Kanun böyle söylüyor, evrensel hukuk kuralı böyle söylüyor. Soruşturma gizlidir, bilmesi gerekenlerin dışında hiç kimse bilgi sahibi olmayacak. Bilmesi gerekenlerin içinde de ben yokum, sizler var mısınız onu bilmiyorum.

Şu an Meclis'te 991 dosya var komisyonda, 4 tane de başkanlığa gelmiş trafikle ilgili, toplamda 995 Meclis Başkanlığı'na gelmiş fezleke var, inceliyoruz. 995'in tamamı Başbakanlık, bakanlık üzerinden Meclis Başkanlığı'na geldi, usul böyle. Ne böyle gelen bir şey var ne de doğrudan gelen bir şey var, bunu söyleyeyim de." açıklamasını yaptı.

Çiçek, "Doğrudan gelme ihtimali olabilir mi?" sorusuna da "İhtimal üzerinde niye durayım, gelen hiçbir şey yok ki öyle de yok böyle de yok." dedi.


CİHAN