Kosova Başbakanı Taçi'ye protesto

Kosova'da hükümetin politikalarını eleştiren muhalefetteki 'Kendin Karar Al' hareketi milletvekilleri, Başbakanı Haşim Taçi'yi Meclis'te konuşma yaparken protesto etti.

28 Şubat 2013 Perşembe 21:09 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Haşim Taçi, Daçiç'le yaptığı görüşme hakkında Kosova Meclisi'nde rapor sunmaya hazırlanırken, 'Kendin Karar Al' hareketi üyeleri meclis kürsüsünün önünde gelerek, üzerinde 'Taçi'nin Kosovası' yazılı ve Kosova haritasının bulunduğu pankart açtı.

Muhalif milletvekili Visar Ymeri, haritanın üzerinde, ülkenin kuzeyindeki Mitrovitsa bölgesinin kırmızı renkte işaretlendiğine dikkati çekti.

Hükümetin bölgeye ilişkin politikasını eleştiren Ymeri, "Taçi, kimseye sormadan Kososva'yı parçalıyor. Bu hareketimiz, Kosova halkını uyarmak için yapılmış bir harekettir" dedi. Protesto nedeniyle Meclis'te çalışmalara iki saat ara verildi.
 
'SİRK GÖSTERİSİ'
 
Konu ile ilgili basın toplantısı düzenlenen Kosova Başbakanı Haşim Taçi, protesto gösterisini "Sirk gösterisi" olarak adlandırdığını söyledi. Taçi, "Kosova'da hiçbir zaman Sırbistan Cumhuriyeti kurulmayacak, hiçbir zaman özerklik tanınmayacak ve hiçbir zaman özel statü verilmeyecek. Sırp belediyeler birliğini özel yetkilere sahip olamayacak" dedi.

DHA