Kosova'da kan bağışı haftası

Kosova'da 'Kan Bağışında Bulunan Bir Kahramandır' sloganı ile 14 Haziran'da başlayan ve 21 Haziran'da sona eren kan bağışı haftası sonucunda 4 aylık kan stoğu sağlandığı açıklandı.

16 Temmuz 2013 Salı 21:53 tarihinde eklendi.
Ülkedeki tek üniversite hastanesi olan Priştine'deki Üniversite Hastanesine Kosova'nın dört bir yanından hastaların gönderilmesi nedeniyle kan haftası öncesinde kan stoğu tamamıyla tükenmişti. Bu nedenle bazı hastaların ameliyatları ertelenmiş, hatta kaza olaylarında yaralananlar için zorlukla kan bulunuyordu.
 
Başkent Priştine'de ilk adımı atılan ardından Kosova gereline yayılan kan bağışı haftasının sonuçlarını açıklayan Kan Transfüzyon Ulusal Merkezi, dört aylık kan toplandığını bildirdi. Kan Transfüzyonu Ulus Merkezi tarafından yapılan açıklamada, kan bağışı haftası sonucunda sıkıntının bir süre için giderildiği, bağışta bulunan genç, yaşlı, polis ve Kosova Koruma Birlikleri mensuplarına teşekkür edildi.
 
Kan Transfüzyonu Ulusal Merkezi'nden, yaz aylarında Kosova'ya en azından 100 binin üzerinde gurbetçinin gelmesiyle trafik kazalarının da yüzde 40 oranında artması nedeniyle kanın daha çok harcandığını belirtildi. Ülkede, Ramazan Bayramı'ndan sonra mobil transfüzyon araçlarıyla 1 günlük kan bağışı etkinliğine geçileceğini açıkladı.

DHA