Köstebek bilinenden fazlasını sızdırmış

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı BND içerisinden Amerika'ya bilgi ve belge sızdıran köstebeğin bilinenden çok daha fazlasını sızdırdığı ortaya çıktı.

Köstebek bilinenden fazlasını sızdırmış
02 Eylül 2014 Salı 11:02 tarihinde eklendi.
Mitteldeutsche Zeitung gazetesinin Federal Meclis Denetim Komisyonu (PMB) üyelerine dayanarak verdiği habere göre, temmuz ayı içerisinde deşifre olan köstebek, BND Şefi Gerhard Schindler ve yardımcısının diğer ülkelerle yaptığı görüşme ve protokollerini de ABD'ye para karşılığı satmış. Köstebeğin sızdırdığı bilgiler arasında BND merkezlerinin adresleri, buralarda görev yapan istihbarat elemanlarının isim ve adresleri ile BND'nin karşı istihbarat konseptlerinin de bulunduğu belirtiliyor. 
 
Belgelerde Federal Hükümetin dış istihbarat servisinden dinlemesini istediği ülkelerin isimlerinin yanında, bu ülkelerde hangi birimlerin dinleneceği ve ne yapılacağına dair ayrıntıların da bulunduğu aktarılıyor. Sızan belgelerde, BND'nin NATO müttefiki Türkiye'yi yıllardan beri dinlediği ortaya çıkmıştı.
 
BND köstebeğinin, Münih yakınlarındaki Pullah'da görev yaptığı sırada 218 belgeyi alarak ABD'ye para karşılığı sızdırdığı anlaşılmıştı. Söz konusu kişi, Rusya Büyükelçiliği'ne elektronik posta atarak, Rusya adına da casusluk yapabileceğini yazması üzerine deşifre olarak, temmuz başında tutuklanmıştı.