"Kötü oynama hakkımızı kullandık"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, kendileri gibi takımların kötü oynerken kazanmalarının büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Kötü oynama hakkımızı kullandık
27 Ağustos 2013 Salı 00:01 tarihinde eklendi.

Akçay, 2-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, maçı iki yönlü tanımlayacağını ifade ederek, “İlk yarı golden sonraki 25 dakikalık bölüm bizim için kaos bölümü. Oynayan rakibi seyreden bir takım görüntüsü verdik. Ancak ikinci yarı biraz daha kendimize geldik. Daha farklı bir skor olabilirdi ama bu Rizespor’un oyun anlayışıyla alakalıydı. Genel itibariyle kötü oynama hakkımızı kullandık. Bizim gibi takımların kötü oynarken kazanması büyük bir avantaj. Kazandığımız için mutluyuz." dedi.

Başarılı teknik adam, Volkan Şen’in taraftarlarla yaşadığı olay sonrasında sahayı terk ettiği olayla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çok hoş bir durum oldu. Çıkabilir. Biz insani bir işi yapıyoruz. Disiplinle bir şeyin arkasına sonkamaya çaşabilirsin ama orada duygu patlamasa yaşayan bir insanla karşı karşıyayamız. Onun arada hissittiklerini hiç birimiz bimemiyiz. Münfiret bir olay olarak görüyorum. Trabzonun bütününe maletme asla mümkün değil. Küçük beyinli bir adamın yaptığı bir harekettir. Bana göre Trabzonspor taraftarının yapacağı bir hareket değildir. 15 dakika soyunma odasında nepimiz alkış tuttuk ve o adamı proteste ettik."

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ

Trabzonspor’un 2000. golünü atan Adrian, “3 puan aldığımız ve tarihi bir gol attığım için mutluyum. Sahamızda oynadığımız ilk maçta önemli olan 3 puanı almamızdı. Yeni bir Trabzonspor oluştu. Yeni bir Trabzonspor geliyor. İkinci yarı bunu gösterdiğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor formasıyla ilk resmi golünü atan Malouda da, çok mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Kendileri açısından zorlu bir hafta içerisinde olduklarına değinen Malouda, ligde yollarına devam etmeleri ve UEFA Avrupa Ligi’ndeki maç öncesi moral açısından galibiyetin önemli olduğunu anlattı.


CİHAN