Köy okulunda Lefter kütüphanesi

Fenerbahçe taraftar grubu 'Sol Açık'ın başlattığı kampanya kapsamında unutulmaz futbolcu Lefter Küçükandonyadis adına Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'ndeki bir okulda 'Lefter Kütüphanesi' açıldı.

Köy okulunda Lefter kütüphanesi
13 Ocak 2013 Pazar 15:29 tarihinde eklendi, 2.634 kez okundu.

 

İstanbul'dan gelen taraftarların katılımıyla gerçekleşen açılışta, Lefter Küçükandonyadis ölümünün birinci yıldönümünde anıldı.
 
Topladıkları kitaplar ve öğrencilere kırtasiye malzemesiyle dün Kadıköy'den yola çıkan taraftar grubu 'Sol Açık' üyeleri, bugün erken saatlerde Afyonkarahisar'a geldi. Şuhut'a bağlı Mahmut Köyü'ne gelen sarı- lacivertliler, ilgiyle karşılandı. Kütüphanenin yapıldığı Mahmut Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan köy halkı ve taraftarlar, Fenerbahçe marşı söyledi, meşaleler yaktı. Kütüphanedeki bütün kitapları okuyacaklarının sözünü veren çocuklara, taraftarlar Fenerbahçe atkısı hediye etti, kırtasiye dağıttı.
 
Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Lefter Kütüphanesi'nden öğrencilerin yanı sıra, Mahmut Köyü halkının da yararlanabileceğini söyledi. Kütüphaneye bağışlanan kitap sayısının 10 bin civarında olduğunu vurgulayan Yalçın, "Taraftarlar yanlarında 2 bin civarında kitap getirdi. Başlattıkları kampanya kapsamında, daha önce yaklaşık 8 bin kitap gönderildi. Lefter'in adını taşıyan kütüphanede 10 bine yakın kitap var. Çok güzel bir hizmet yaptılar" diye konuştu.
 
'Sol Açık' taraftar grubunun sözcüsü Sevgi İlgezdi ise efsane futbolcu Lefter'in Fenerbahçe için çok önemli bir değer olduğunu söyledi. Taraftar grubu olarak bir süredir bir kütüphane kurmayı düşündüklerini anlatan İlgezdi, okul yönetiminin kendilerine e-posta yoluyla ulaşmasının ardından buraya bir kütüphane kurma kararı aldıklarını aktardı. İlgezdi, "Bugün 13 Ocak, Lefter'in yıldönümü olduğu için açılışı da bugün yapmayı uygun gördük. Çocukları kitapla birleştirirsek, her şey çok daha güzel olur. Seneye bir ya da iki kütüphane daha kuracağız" dedi.
 
Taraftarlar daha sonra köy kahvesini ziyaret etti. Köyü gezerek hatıra fotoğrafı çektiren Fenerbahçeliler, ardından İstanbul'a yola çıktı. Taraftarları uğurlayan Afyonkarahisar Fenerbahçeliler Derneği üyeleri, daha sonra satın aldıkları iki projeksiyon cihazını okul yöneticilerine teslim etti.

DHA