Köyde mahsur kalan 2 hasta kurtarıldı

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Kırkbulak ve Tokaçlı köylerinde mahsur kalan 1’i çocuk 2 kişi, Tatvan Özel İdare Müdürlüğü ve Tatvan Karayolları 112. Şube Şefliği tarafından yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak hastaneye ulaştırıldı.

Köyde mahsur kalan 2 hasta kurtarıldı
08 Ocak 2013 Salı 20:00 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Hasta kurtarma operasyonunun ilki Kırkbulak köyüne yapıldı. Kırkbulak köyünde acil hasta olduğu ihbarını alan özel idare ve Karayolları ekipleri, bir yaşındaki hasta bebeğin kurtarılması için çalışma başlattı. Kar, tipi ve fırtınanın hayatı durma noktasına getirdiği bölgede yol açma çalışması sürdüren karla mücadele ekipleri 5 saat sonra köye ulaştı. Köye ulaşan ekipler bir yaşındaki hasta Metin Tekin’i evinden alarak hazır bekletilen 112 acil ekiplerine ulaştırdı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan bebek daha sonra ambulansla Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 
 
İkinci kurtarma operasyonu ise yine Tatvan Özel İdare Müdürlüğü ve Tatvan Karayolları 112.Şube Şefliği tarafından Tokaçlı köyünde yapıldı. Köyde kalp rahatsızlığı bulunan Ekrem Aksoy’un fenalaştığını ve yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye götürülemediği ihbarını alan karla mücadele ekipleri, kalp hastası Aksoy için operasyon başlattı. Karla mücadele ekiplerinin tipi ve fırtınadan dolayı zor anlar yaşadığı hasta kurtarma operasyonunda, kar savurma araçlarıyla açılan yollar tipiden dolayı yeniden kapandı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu köye varılarak kalp hastası Ekrem Aksoy evinden alındı. Yaklaşık 5 saat süren hasta kurtarma operasyonunun ardından hazır bekletilen 112 acil ekiplerine ulaştırılan Aksoy, Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
 
Hastanede tedavi altına alınan bir yaşındaki Metin Tekin ve kalp hastası Ekrem Aksoy’un sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan kar yağışı ilçede 4 gündür etkili olurken, tipi ve fırtına ise hayatı durma noktasına getirdi.

CİHAN