Köylülerin taş ocağı nöbeti

Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Yeniceşıhlar Köyü'nde taş ocağı açılmasına tepki göstererek günlerdir eylem yapan köylüler taş ocağına araçların geçişine izin vermezken ruhsatının iptal edilmesi için imza topladı.

Köylülerin taş ocağı nöbeti
05 Mayıs 2014 Pazartesi 14:16 tarihinde eklendi.
Mudurnu'nun Yeniceşıhlar Köyü'nde geçen ay taş ocağı açmak için çalışmalar yapılırken, köylüler iki haftadır taş ocağı yolunda eylemlerde bulunuyor. Taş ocağının doğaya, su kaynaklarına zarar vereceğini söyleyen köylüler, taş ocağı için izin verilirken kendilerine bilgi verilmemesine tepki gösterirken bölgeye araçların geçişine izin vermiyorlar. Bugün taş ocağı yolunda toplanan yaklaşık 50 köylü, taş ocağı ruhsatının iptal edilmesi için Bolu Valiliği'ne verilmek üzere imza topladı. 
 
Köyün eski muhtarı Erol Cantürk, "Bu ruhsat masa başında verildiği için ruhsatı verenlerin gelip bu sorunu çözmelerini istiyoruz. Gelsinler baksınlar, eğer işlenebilecek bir yerse biz buna razı olacağız. Ama değilse bu ruhsatı iptal etsinler" dedi. 
 
Eyleme katılan köylülerden Naciye Uzun ise köyün suyunun dağdan geldiğini belirterek, "Bizim köyümüzün suyu bu dağdan geliyor. Taş ocağının olacağı yerde tarlalarımız, ceviz ağaçlarımız var. Su kaynaklarımız, ormanlarımız zarar görecek. Canımızı veririz ama bu taş ocağına razı değiliz. Bir adam buradan para kazanacak, bütün köylü mahvolacak. Hükümet bize danışmadan burayı nasıl veriyor. Gelsin bizim halimizi bir görsün" diye konuştu.