Köylülerin üst geçit isyanı

Hakkari-Van Karayolunun 20'inci kilometresinde bulunan Çanaklı Köyünde meydana gelen trafik kazasında 10 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

Köylülerin üst geçit isyanı
23 Ekim 2013 Çarşamba 18:52 tarihinde eklendi, 2.016 kez okundu.

Kazanın meydana geldiği karayolunda toplanıp yolu trafiğe kapatan köylüler, yıllardır yetkililere bildirmelerine rağmen bir üst geçit yapılmaması nedeniyle şu ana kadar 10 köylünün kazalarda hayatını kaybettiğini belirttiler.

Hakkari'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çanaklı köyünde son kaza bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Van istikametinden Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Köprülü köyündeki bir düğüne giden ve içerisinde 3 yolcunun bulunduğu R.D. yönetimindeki 38 H 0074 plakalı otomobil, yolun kenarında yürüyen Kırıkdağ Köyü Mesut Koru İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Nerşin Adıyaman isimli kız öğrenciye çarptı. Kazada kız çocuğu ağır yaralanarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazanın duyulması üzerine köylüler yol üzerinde toplanarak yolu trafiğe kapıtıp tepkilerini dile getirdi. Kaza nedeniyle yol 2 saat trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Onlarca araç kaza nedeniyle yolda beklerken, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köyde bulunan sürücü R.D, jandarma ekiplerinin eşliğinde askeri araca bindirilerek Hakkari'ye götürüldü.

KÖYLÜLERİN BARİYER VE ÜST GEÇİT TEPKİSİ

Yolda eylem yapan 200'e yakın kişi köylerinin arasında geçen karayolunun kenarında bariyer ve üst geçit olmaması nedeniyle şu ana kadar 10 yakınlarını meydana gelen kazalara kurban verdiklerini belirtti.

Çanaklı köyü Muhtarı Şakir Adıyaman, "Bizler defalarca yetkililere başvurmamıza rağmen yola ne bir bariyer, ne de bir üst geçit yapmadılar. Son kaza bugün meydana geldi. Bu kazada da okuldan dönen bir kızımızın yaralanmasına neden oldu. Biz artık yeter diyoruz.

Artık buradaki yakınlarımızı trafik kurbanı olmasını istemiyoruz. Vali beyden tek isteğimiz bu yolun kenarına bariyer yapıp, yolda kazaların yaşanmaması için bir üst geçidin yapılmasını istiyoruz" dedi.


CİHAN