Koza Holding'e cemaat operasyonu

İpek grubuna polis operasyon yapıyor. Polis, holding binasında arama yapıyor. Operasyonu gruba ait televizyon kanalları duyurdu.

Koza Holdinge cemaat operasyonu
01 Eylül 2015 Salı 09:04 tarihinde eklendi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.
 
POLİS EKİPLERİ 3 NOKTADA ARAMA YAPIYOR
 
Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.
 
KOZA İPEK MEDYA GRUBU'NUN MECİDİYEKÖY'DEKİ BİNASINDA DURUM NORMAL
 
Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.
 
BAHÇELİ: OPERASYONU TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL
 
MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli , Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük bir baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlikler yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" diye konuştu. 
 
KILIÇDAROĞLU: OPERASYON İLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMETİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEMEYE DAVET EDİYORUM
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2015-2016 Adli yılı açılış törenine girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medya grubuna, medyaya, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti tutarlı dikkatli olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi.