Kozan’da 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' düzenlendi

Kozan Kent Konseyi, TEMA Vakfı Kozan Temsilciliği ve Eko Okullar işbirliği ile ‘Erozyonla Mücadele Haftası’ etkinlikleri kapsamında, doğal varlıkların korunması konusuna dikkati çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' düzenlendi.

Kozanda Toprağa Saygı Yürüyüşü düzenlendi
27 Kasım 2014 Perşembe 19:48 tarihinde eklendi.

Davul zurna eşliğinde Adnan Menderes Parkı'ndan başlayarak Saimbeyli Caddesi boyunca devam eden ve Türk Büyükleri Meydanı'nda sona eren yürüyüşe; Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, TEMA Adana İl Başkanı Halil Akyürek, Tema gönüllüleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte öğrenciler, ellerindeki dövizlerde doğaya ve toprağa sahip çıkılmasına dikkat çektiler.

Türk Büyükleri Meydanı'nda toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu. Burada bir konuşma yapan TEMA Adana İl Başkanı Halil Akyürek, toprağın kutsallığından bahsederek, senede bir defa da olsa toprağa saygı göstermek gerektiğini ifade etti. Dünyanın her geçen gün açlık ve susuzluk girdabı içerisine girdiğini ifade eden Akyürek, “Şu anda dünyanın çeşitli bölgelerinde su savaşları devam ediyor. Yavrularımızı gelecekte açlık ve susuzluk pençesinde ezdirmemek için bugün suyumuza ve toprağımıza sahip çıkmak zorundayız. Onlara bu bilinci vermezsek, yarın bir şişe su için savaşmak zorunda kalacaklar. Cenabı Allah’ın bahşettiği 3 kaşık suyumuz var ama ona da göz diktiler. Geçen yıl İstanbul’da düzenlenen su platformunda ‘su dünyanın ortak mirasıdır’ diyerek bizim suyumuza sahip çıktılar. Sularımız şiddetle kuruyor. Akşehir, Beyşehir gibi önemli göllerimiz kurudu. Yanan ormanlarımız yüzünden yağmurlar kesildi.”

Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz da tehlikenin ne kadar büyük olduğuna dikkat çekmeye çalıştıklarını belirtti. Kaymaz, yürüyüşe katkı sağlayan kamu kurumları, öğrenci ve vatandaşlara teşekkür etti. Program sonunda, Kozan Orman İşletmesi personeli tarafından öğrencilere fidan dağıtıldı.


CİHAN