KPSS başvuruları başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı’na başvurular başladı. Kamuda çalışmak isteyenler için 6-7 Temmuz’da gerçekleştirilecek sınavların başvuru süresi 15 mayıs’a kadar devam edecek.

KPSS başvuruları başladı
07 Mayıs 2013 Salı 12:52 tarihinde eklendi, 1.230 kez okundu.

 

Kamu Personel Seçme Sınavı’na başvurular başladı. Kamuda çalışmak isteyenler için 6-7 Temmuz’da gerçekleştirilecek sınavların başvuru süresi 15 mayıs’a kadar devam edecek. Bu arada bu yıl ilk defa uygulanacak olan öğretmenlik alan sınavı 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek
 
Kamu Personeli Seçme Sınavı’na başvurular başladı
 
6-7 Temmuz’da gerçekleştirilecek sınavların başvuru süresi 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Bu yıl ilk defa uygulanacak olan öğretmenlik alan sınavı ise 14 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek.
 
ÖSYM, 2013 Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyinde, sadece A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için, 6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde dört oturumda yapılacağını; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin de 14 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. 
 
ÖSYM'nin konuyla ilgili açıklamasında, 2013-KPSS sonuçlarının B Grubu kadrolar için kullanılmayacağı, bu nedenle 2013-KPSS'ye sadece A Grubu ve öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adayların gireceğine dikkat çekildi.
 
2013-KPSS başvuru işlemleri 15 Mayıs 2013 tarihinde sona erecek. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlandı.
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacak.
 
2013-KPSS Kılavuzunda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri istendi.

CİHAN