Kral Abdullah'ın yatı Marmaris'te

Ürdün Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve dünyanın en büyük 100 yatı arasında gösterilen 82 metre uzunluğundaki ''Sarafsa'', Marmaris'e geldi.

Kral Abdullahın yatı Marmariste
22 Mayıs 2012 Salı 11:45 tarihinde eklendi, 1.795 kez okundu.

 

Sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giren yat, vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında Marmaris Limanı'na demirledi. Personelinin temizlik yaptığı yata, yakıt ve erzak konuldu. Özellikle turistler, ilgi odağı olan yatın önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. 
     
Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, yatın gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından yarın ilçeden ayrılarak mavi tura çıkacağını söyledi. Yetkililer, yatta Kral Abdullah veya yakınlarının bulunup bulunmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. 
     
Sarafsa Yatı- 
     
Edinilen bilgiye göre, Sarafsa, 2010 yılında yapılan bir araştırmada dünyanın en büyük 100 yatı arasında 55'nci sırada gösterildi. 4 katlı yatta, bu katlar döner merdivenlerle birbirine bağlanıyor. 12 kişinin aynı anda misafir edilebildiği yatta, 20 personel görev yapıyor. Mermer döşemeli zeminlerin yerden ısıtmalı olduğu yatın, muslukları ise altın kaplamalı. Yatın kraliyet yatak odasında hidrolik sistemle 35 derece eğilebilen bir duvar ve bu duvarın içinde dev bir ekranın yanı sıra 31 de küçük ekran yer alıyor. Her türlü lüksün düşünüldüğü Sarafsa yatında ayrıca jakuzi, spor odası, yemek salonu ve çalışma ofisi gibi bölümler de mevcut. Lüks yat geçen yıl temmuz ayında yine Marmaris'e gelmiş, bir gün kaldıktan sonra mavi tura devam etmişti.