Kraliçe Beatrix'in oğlu kurtarıldı

Avusturya'nın Lech am Arlberg bölgesindeki kayak merkezinde meydana gelen çığın altında kalan Hollanda kraliçesi Beatrix'in oğlu Johan Friso, ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Kraliçe Beatrixin oğlu kurtarıldı
17 Şubat 2012 Cuma 19:17 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.

Johan Friso ve beraberindeki üç kişinin çığ altında kaldığını belirten bölgenin belediye başkanı Ludwig Muxel, ekiplerin kısa sürede olaya müdahale etmesiyle Friso'nun yaralı olarak kurtarıldığını bildirdi. 
    
Friso'nun olay yerindeki ilk müdahalenin ardından helikopterle İnnsbruck Üniversitesi kliniğine kaldırıldığını belirten Muxel, Hollanda Kraliçesinin oğlunun hayati tehlikeyi atlatamadığını söyledi. 
    
Friso'nun beraberindeki üç kişinin de kurtarıldığını dile getiren Muxel, kayak merkezinde 4. derece çığ alarmı ilan edildiğini ve kayakçıların pist dışına çıkmamaları yönünde uyarıldığını kaydetti. 
    
Bu arada, Avusturya basınının Hollanda kraliyet sarayına atfen verdiği ,haberlerde kraliçe Beatrix'in 40 yaşındaki oğlu Johan Friso'nun, 2004 yılında ailenin onaylamadığı bir evlilik yaptığı için ''Kraliyet ailesinin varisi olarak kabul edilmediği'' bildirildi.