Kraliyet aileleri için üretiliyor

KAYSERİ’ye ilk yabancı yatırım fonu getiren firma olarak ödül alan işkadını, 43 yaşındaki Berna Gözbaşı İlter, kraliyet ailelerine at yelesi kılı bulunan özel tasarımlı yataklar üretiyor

Kraliyet aileleri için üretiliyor
10 Aralık 2016 Cumartesi 12:59 tarihinde eklendi.
Berna Gözbaşı İlter, Kayseri Sanayi Odası'nın 50'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ödül almanın büyük onurunu yaşadığını kaydetti. Berna Gözbaşı İlter, dövizde aşırı yükseliş ardından oluşan durgunluğu gidermek için herkes gibi kendisinin de sahip olduğu görüşleri etkinlik sırasında dile getirdi. 
 
Berna Gözbaşı İlter, memur bir ailenin tek kızı olarak 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. İş hayatına Kayseri Çinkur’un ihracat biriminde başladı. Londra Metal Borsası’nda 'Uluslararası Finans, Metal Ticareti, Futures& Options' konusunda eğitim aldıktan sonra, ilk şirketi olan BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ni 2001 yılında kurdu.
 
AVRUPA ÜLKELERİNDE BUTİK YATAK MAĞAZALARI 
 
Gözbaşı İlter, birçok firmaya uluslararası pazarlama ve dış ticaret danışmanlığı yaptı. İhracata açılmamış birçok KOBİ'yi ihracatla tanıştıran Berna İlter 2001-2006 yılları arasında Ortadoğu Doğu ve Batı Afrika pazarlarında aktif çalıştı. 2006 yılında İnşaat Mühendisi eşi Mustafa İlter ile birlikte yatak üretimine başladı. BRN Yatak’ı farklı paketleme yöntemleri 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihraç eden bir şirket haline getirerek, çok kısa bir sürede sektörün en önemli ihracatçı firmalarından biri haline getirdi ve girişimcilik ve ihracat dalında birçok ödüle layık görüldü ve genç ve kadın girişimciler için rol model oldu. 
 
Kısa sürede sektör de önemli bir yer edinen İlter, ABD merkezli Uluslararası Uyku Ürünleri Birliği (ISPA) tarafından onaylı üretici olarak kabul edildi. Yatak sektöründe 10 işçi ve 800 metrekarede başladığı üretimini her yıl yüzde 100'lük büyüme ile 4 yıl gibi kısa bir sürede Kayseri Serbest Bölgesinde 24 bin metrekare kendi fabrikası ve yaklaşık 300 çalışan ve sektöründe lider olarak ihracatıyla devam ettiriyor.
 
Berna Gözbaşı İlter, Kayseri’ye yabancı ortak Dubai merkezli Türktiye’deki en büyük yatırım fonu olan Abraaj Capital ve Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası (EBRD) kanalıyla, ilk yabancı yatırım fonunu getirdi
 
AT YELESİ KILINDAN YATAK
 
Serbest bölgedeki fabrikasında sıra dışı doğal malzemelerden yatak üretimini gerçekleştiren Berna Gözbaşı İlter, şöyle dedi:
 
"Avrupa’da en çok tutulan modellerimizden biri de at yelesi kılından ürettiğimiz tamamen doğal ve hijyenik yataklar oldu. At yelelerini şu anda Avrupa ülkelerinden Hollanda ve Avusturya’dan alıyoruz. Kuzu yününün yanı sıra, deve yününden de yaptığımız yataklar oluyor. Bu yatakların doğal klima etkisi var. Yazın serin, kışın sıcak tutuyor. Elyaf ve polyester yerine tamamen doğal malzemelerden yaptığımız yataklarımız 3 ila 5 bin lira arasında alıcı buluyor. Doğal yataklarımıza en çok İngiliz kraliyet ailesi üyeleri ilgi gösteriyor."
 
Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)