Kralların savaşı!

Marca'dan sonra UEFA da Ronaldo ile Burak'ı karşılaştırdı. Ancak bu kez rakamlar konuştu.

Kralların savaşı!
29 Mart 2013 Cuma 09:30 tarihinde eklendi.

 

'Büyük kapışma' başlığı altında yayınlanan analizde, 'keskin nişancılar' benzetmesiyle verilen detaylar hayli dikkat çekici.
 
Burak Yılmaz ve Cristiano Ronaldo... Türkiye’de kıyaslandığında tuhaf karşılanan bu ikili, Marca’nın ardından UEFA’nın dergisine de manşet oldu. ‘Büyük kapışma’ başlığı altında yayınlanan analizde, iki yıldızdan ‘keskin nişancılar’ diye bahsedildi. 
 
‘İki katı fazla pas aldı’
 
Rakamların konuşturulduğu haberin detayları da hayli ilginç: “Turnuva boyunca Ronaldo 508 kez topla buluştu. Burak’ın 252 kez topla buluşmasıyla karşılaştırdığımız zaman tam iki katı oluyor. Burak’ın 171 kez ayağa pas almasına karşın Ronaldo 338 kez, yani yine iki kat fazla ayağına pas aldı. Galatasaray’ın 17 numaralı yırtıcı forveti her ne kadar gollerinin hepsini ceza sahası içinde kaydetse de, Ronaldo rakipleri karşısında büyüleyici hareketlerle sonuca gidiyor. Bunu da Ronaldo’nun 36 kez, Burak’ın ise sadece 9 kez rrakibini driplingle ekarte ettiğinden anlayabiliyoruz.”
 
‘Kafa toplarında mükemmel’
 
“Cristiano Ronaldo’nun Manchester karşısında Patrice Evra’nın bir hayli üzerine sıçrayıp filelerle buluşturduğu top belleklerdeki tazeliğini koruyor. Ancak Burak da bu sezon kafa vuruşlarıyla etkili olan bir diğer isim. Cim Bom’un golcüsü, gollerinin yarısını kafa vuruşlarıyla kaydetti. Madrid savunmasının buna önlem alması şart.”
 
‘Kusursuz güç, hız ve teknik’
 
“Burak Yılmaz gücü, hızı ve tekniğiyle mükemmel bir forvet. Schalke maçında Riera’nın attığı topta rakibini alt edip golü yapması, bu özelliklerinin tamamını göstermesine vesile oldu. Sistemde ikili forvette Elmander ya da Umut Bulut’un yanında oynayan Burak, Drogba’nın gelişiyle Schalke maçında Fildişili ile iyi bir ikili olmayı başardı.”
 
‘Pas kanalları çok farklı’
 
“Ronaldo için attığı gollerin çoğunun sol bekten gelen toplarla olduğunu söyleyebiliriz. Aralarında Marcelo, Essien, Arbeloa ve Coentrao’nun da olduğu bölgeden tam 60 pas aldı. Burak ise bunun tam tersi olarak pasların çoğunu orta sahadan aldı. Bu alanda Selçuk İnan, 26 topla Burak’a en çok pas atan oyuncu oldu.”
 
‘Terim bu tehdidi kullanmalı’
 
“Kaleye tam 41 isabetli şut çeken Cristiano Ronaldo, bu yetenekleriyle büyük bir tehdit oluşturacak. Burak Yılmaz’ın ise kaleyi bulan isabetli ve sert şut sayısı 12. Sneijder’in gelmesiyle bu sayının artması beklenirken, Fatih Terim’in de bu tehdidi kullanması gerekiyor.”
 
‘Sadece koşuda buluşuyorlar!’
 
“İkisinin orta verilere ulaştıkları tek yer koşu mesafesi. Cristiano Ronaldo ortalama olarak bugüne kadar maç başına 8.13 km koşarken, Burak Yılmaz maç başına 7.88 km koştu. Bunun yanında Ronaldo’ya maç başına 21 kez faul yapılırken, Burak’a da 19 faul yapıldı.”
 
FANATİK