Kredi kartı borcu olanlara müjde

Başbakan Binali Yıldırım : Kredi kartında taksit sınırı 9 aydan 12 aya çıkardık

Kredi kartı borcu olanlara müjde
21 Eylül 2016 Çarşamba 19:11 tarihinde eklendi, 2.423 kez okundu.
Başbakan Binali Yıldırım, ekonomiyle ilgili alınan kararları açıkladı.
 
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;
 
Genel kredi taksit sınırını 9 aydan 12 aya çıkarmış olduk. Bazı ürünlerde farklı kredi taksit sayısı olabiliyor, daha az, daha farklı olanlar var ama her halükarda 12 aydan daha fazla olmuyor. İkincisi, kredi kartlarının borç bakiyelerini yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz.
 
Kredi kartı borçları 72 aya kadar yeniden yapılandırılacak.
 
Tüketici kredilerindeki vade azami 36 aydı, bunu 48 aya çıkarıyoruz. Konut kredilerinde öz kaynak kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 bin liraya bir ev alacaksanız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Orada 5 puan arttırdık. Bankalar yüzde 80’e kadar kredilendirebilecek, yüzde 20’sini de alıcı karşılamış olacak.
Kart limiti sınırı en az 5 bin 200 TL oldu.
Kredi kartı borç bakiyeleri yeniden yapılandırılacak.
 
Bir başka düzenleme kalkınma bankası, katılım bankaların finansal kiralamaları. Diğer adıyla leasing işlemlerinde kredi teminat oranı uygulamasından istisna getiriyoruz ve yüzde yüzünü kredilendirebilecekler. Diyelim ki finansal kiralama yoluyla bir araç alacaksınız yüzde 100’üne kadar kredilendirme mümkün olacak. 
 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında, Ekonomi Bakanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Gümrük ve Ticaret Bakanı, Kalkınma Bakanı ve Maliye Bakanından oluşan Gıda Komitesi, gıda enflasyonundaki ani dalgalanmaları, değişimleri mercek altına alacak ve alınması gereken tedbirleri vakit geciktirmeden anında alacak. Komitenin sekreteryasını Merkez Bankası yürütecek.
 
Kılıçdaroğlu ile görüşme kısa sürede gerçekleşir. Anayasa'da değişiklikleri uzlaşma ile yapalım istiyoruz. 3 parti karar aldık, acil ihtiyaç niteliğinde değişiklikler gerekli. Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile görüşme yapma ihtiyacımız var. Görüşüp bu konuyu da bir karara bağlamamız yerinde olur. Bu hafta görüşme olabilir.