'Kritik kamu kurumlarında özel düzenlemelere gidebiliriz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesine esas teşkil edecek çerçeve anlaşma protokolünün imza törenine katıldı.

Kritik kamu kurumlarında özel düzenlemelere gidebiliriz
30 Mayıs 2015 Cumartesi 14:51 tarihinde eklendi.
Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen törende konuşan Davutoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek "Kamuoyunda taşeron olarak bilinen asıl hususlara net bir çözüm getirmeye kararlıyız. Asıl işte çalıştırılan alt işveren işçilerinin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar süratle tamamlanacak. Geçen sene bu konuda kanuni düzenleme yaptık. Bu düzenlemeyle yetki Bakanlar Kuruluna verildi. Bakanlar Kurulumuz bütün ilgili kurumları talimatlandırdı. Bu konuda atılacak adımlar hususunda da bu konuyu kesinlikle seçimlere müteakip çözüme kavuşturacağız. Hiçbir şekilde taşeron işçilerimiz mağdur edilmeyecek. Asıl işte çalıştırılanlar kesinlikle alt işveren işçi kadroları yani taşeron işçi olarak çalıştırılmayacaklar. Asıl işçiler kadroya alınacak. Yardımcı işçi statüsündekiler de belirlenecek. Bundan sonra asıl iş ile yardımcı iş arasındaki ayrım net ve açık bir şekilde herkes bilecek. İşe girerken de herkes hangi işe niçin girdiğini bilmiş olacak" diye konuştu.
 
"KRİTİK KAMU KURUMLARINDA ÖZEL DÜZENLEMELERE GİDEBİLİRİZ"
 
Özel güvenlik elemanları, mağdur edilmeden çalışma koşulları kapsamında yeni bir düzenleme yapılacağını belirten Davutoğlu, "Özel güvenlik elemanı olarak çalışanların hiçbirisi mağdur edilmeyecek. Çok ihtiyaç hissedilen alanlarda atılacak adımlar olur. Var olan statüyle çalışanların o statüyle devam etmesi olur. Sadece kritik kamu kurumlarında adliye gibi havaalanları gibi özel düzenlemelere gidebiliriz. Oradaki özel güvenlik elemanlarının hiçbirinin herhangi bir şekilde mağduriyetleri olmayacak. Geniş kapsamlı düzenleme ile bir etkilenme söz konusu olmayacak. Kritik olan kurumlarda bazı tedbirler alınacak. Kimse bundan olumsuz etkilenmeyecek" ifadelerini kullandı.