Kuaförlerden makas bırakma eylemi

İzmir'de bir grup kuaför, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde erkekleri tıraş etmeyerek, makas bırakma eylemi yaptı.

Kuaförlerden makas bırakma eylemi
25 Kasım 2013 Pazartesi 16:07 tarihinde eklendi, 1.041 kez okundu.
 
Kuaförler, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Eau Minarale Paris Kozmetik firması öncülüğünde harekete geçti. İlk etapta erkek kuaförlerine, şiddet uygulayan erkeklerin de buralarda saçını kestirdiklerinden yola çıkılarak, 'Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere tıraş yapılmaz' yazılı afişler asıldı.

Kadın kuaförlerine de kadına yönelik şeddetle ilgili olarak farkındalığı arttırıcı afişler yapıştırıldı. Yapılan çalışma kapsamında, 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde Karşıyaka'da bir araya gelen bir grup kuaför, üzerlerine, 'Kadına Şiddete Dur Diyoruz' yazılı tişörtler giydi. Kuaförler meslektaşlarına sembolik olarak, erkekleri bugün tıraş etmeme çağrısı yaptı, kendileri de makas bıraktı.
 
81 İLE YAYILACAK
 
Eau Minarale Paris Kozmetik firması yetkilisi Oğuz Kılıç, projenin 81 ili kapsayacağını, kadın kuaförlerinde kurulacak monitörlerle, şiddete uğrayan kadınların ne yapması, nerelere başvurmaları gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunulacağını söyledi.

'Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere tıraş yapılmaz' yazılı afişlerin de tüm illerdeki erkek kuaförlerine dağıtılacağını belirten Kılıç, amaçlarının toplumda farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi.

DHA