Kuaşi kardeşler öldürüldü!

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir koşer marketine girip içeridekileri rehin alan saldırgan öldürüldü. Amedy Coulibaly isimli saldırganın rehin tuttuğu kişilerden dördü ölü bulundu, diğer rehineler kurtarıldı

Kuaşi kardeşler öldürüldü!
09 Ocak 2015 Cuma 18:07 tarihinde eklendi, 1.343 kez okundu.
Kuaşi kardeşler ve marketteki saldırgan öldürüldü, rehineler kurtarıldı
 
Charlie Hebdo terör saldırısından sonra iki gündür polis tarafından yapılan insan avı ile nefesini tutan Fransa'da bugün iki ayrı bölgede rehine krizi yaşandı. Bir matbaada ve markette yaşanan rehine eylemlerinde 3 saldırgan öldürüldü, 4 rehine hayatını kaybetti, 4 kişi de ağır yaralandı.
 
Charlie Hebdo olayından bir gün sonra gene Paris'te bir kadın polisi öldüren ve başta yakalandığı iddia edilen zanlının bu seferde Paris'in Porte de Vincennes bölgesinde Musevi usulü yiyecek satan bir markette 5 kişiyi rehin aldığı haberi duyuldu, markete gelmeden önce polisi arayarak niyeti hakkında bilgi veren Zanlı daha sonra mağazanın içine kapandı.
 
İsminin Amedy Coulibaly olduğu açıklanan Afrika asıllı zanlının Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştiren Kouachi kardeşlerden Chérif Kouachi ile birbirlerini tanıdıkları ama Charlie Hebdo olayı ile ertesi gün Paris'te öldürülen polis olayı arasında bir bağlantı olmadığı söylendi.
 
DHA olay yerinde
 
Porte de Vincennes’deki markette yaşanan rehine krizini takip eden DHA muhabiri olay anlarını şöyle aktardı: “Olay mahalline bir kilometre mesafede Porte de Vincennes mahallesinde polis barikat kurdu. Dışarıdan 100 kişilik polis grubu çelik yelekleriyle içeriye girerken çevredeki vatandaşlar, polisleri alkışlayarak tezahürat yaptı. Bölgenin yakındaki bir okuldaki öğrenciler, dışarı çıkarak Fransa milli marşını söyledi. Bu akşam Musevilerin Şabat bayramı olduğu için bölgedeki dükkanların çoğu kapalı. Bölgede bir tek saldırının yapıldığı market açık olduğu için içeride 5 kişiden fazla rehine olduğu zannediliyordu. Saldırganlar silahla içeri girdiğinde içeride çok fazla kişinin olduğu, insanların bir anda etrafa kaçıştıkları ve geriye en az 5 kişinin kaldığı bildiriliyor. Bu kişilerin arasında kadın ve çocukların olduğu belirtiliyor. Bölgede 50’nin üzeinde ambulans ve 500’ün üzerinde polis aracı var. İçerideki 5 kişiden birinin yaralı olduğu bildiriliyor.” 
 
İçişleri Bakanlığında ikinci "acil durum" toplantısı
 
İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve bugün bakanlıkta ikinci toplantıyı yaptı, bugüne kadar Fransa'da iki rehin alma olayı bir anda yaşanmamıştı.
 
İçişleri Bakanlığı'nda yapılan toplantıdan sonra, Charlie Hebdo saldırı zanlılarının olduğu matbaaya Jandarmanın özel komando ekipleri tarafından, Porte de Vincennes'deki rehin olayına da Polisin özel yetiştirilmiş komandoları tarafından aynı anda operasyon düzenlendi.
 
Yapılan operasyonda Charlie Hebdo terör saldırısı zanlıları öldürülürken tek rehine sağ olarak kurtarıldı.
Porte de Vincennes rehine olayına yapılan operasyonda ise zanlı öldürülürken sayıları 6 olduğu belirtilen rehinelerden dördünün önce ağır yaralandıkları daha sonra da öldükleri haberi geldi.
 
François Hollande Angela Merkel ile yapacağı toplantıyı iptal etti, Fransa Almanya ikili işbirliği için yapılan toplantılardan biri olan Cumartesi günü yapılması planlanan toplantı iptal edildi.
 
İçişleri bakanlığına yapılan "yakın koruma" istemleri 10 misli arttı.
Tehdit edilen yada hayatlarını tehlikede hisseden VIP İnsanlara verilen ve polis tarafından gerçekleştirilen yakın koruma için yapılan taleplerin 10 misli arttığı içişleri yetkilileri tarafından açıklandı. 

DHA