Kucağında bebeğiyle çeyrek final yaptı

Edirne’de düzenlenen Genç Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’na 5,5 aylık bebeği ile katılan Aybüke Cintaş, çeyrek finale yükselme başarını gösterdi

Kucağında bebeğiyle çeyrek final yaptı
20 Nisan 2014 Pazar 16:39 tarihinde eklendi.

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyona Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. 26 ilden 114 sporcunun katıldığı şampiyonaya Kuzey isimli bebeğiyle katılan Aybüke Cintaş, organizasyona renk attı. İki gün süren güreşlerde 69 kiloda güreşen Cintaş, rakiplerini tek tek yenerek çeyrek finalde şampiyonaya veda etti. Güreş şampiyonasının kalan müsabakalarını tribünde pusetinde bulunan bebeği ile izleyen Cintaş, çocuğunu emzirdiğini ve kimseye bırakamadığı için kendisiyle birlikte güreşlere getirdiğini söyledi. Bebeğiyle güreşlere katılmasının zor olmadığını ifade eden genç anne, şampiyona boyunca hocalarının ve arkadaşlarının kendisine yardım ettiğini belirtti.

Sporcusunun şampiyonaya bebeğiyle birlikte renk kattığını ifade eden Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Emniyet Spor Kulübü Güreş Antrenörü Engin Bakar, Avrupa’da bunun örneklerinin bulunduğunu dile getirdi. Aybüke’nin daha önce milli takımlarda yarışan bir sporcu olduğunu anlatan Bakar, sporcusundan dünya şampiyonluğu beklediklerini açıkladı. Aybüke Cintaş’ın doğum nedeniyle güreşlerden iki yıl uzak kaldığını anlatan Antrenör, “Anne olduktan sonra güreşe tekrar başlamak istediğini söyledi. Biz de buyur, kapımız açık dedik. Çok az bir çalışma ile geldi buraya. En iyi rakiplerini yendi. Ama az çalıştığı için bir kaza tuşu oldu. Yoksa Aybüke burada final yapardı. Önemli değil, bebeği olduğu için kamplara göndermeyi düşünmüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde büyüklerde onu değerlendireceğiz. Umuyorum ülkemizi en iyi şekilde temsil eder. Çok yetenekli bir sporcumuz.” dedi.


CİHAN