"Küçük hesap yapmasın kimse"

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde belediyeye ait çay bahçesinde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Küçük hesap yapmasın kimse
10 Ağustos 2013 Cumartesi 18:57 tarihinde eklendi.
Mutluluk içinde halkın içinde dolaştığını belirten Prof. Dr. Haberal, "Sizin karşınızda suçu nedeniyle cezaya yaptırılmış bir kişi olarak bulunmuyorum. Suçunu bilmeden, o bilmediği suçun da bedelini ödeyerek sizlerin karşısında bulunuyorum" dedi. Ülkelerde demokrasilerin yerleşmesinin kolay olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Haberal, şöyle konuştu:
 
"Türkiye Cumhuriyeti devleti, çok çağdaş, medeni, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olmak çok önemli. Çünkü insanlar için en önemli şey, onların özgürlüğü ve adalete olan güvenidir. Eksik olan nedir? Adalet dağıtımı, demokrasi, hukuk uygulamaları. Bunları düzeltmek zorundayız. Biz normal demokrasiden geliyoruz. Hani herkes 'darbe' falan diyor ya. Ben 60 ihtilalinde lise son sınıf öğrencisiyim. 22 Şubat, 21 Mayıs teşebbüslerinde tıp fakültesinde öğrenciyim. 12 Mart 1971 olaylarında Hacettepe'de öğretim üyesiydim. 1980'de yine aynı. O dönemlerin önünü de arkasını da yaşadım. Arkasından ortaya atılan antidemokratik olaylar nedeniyle üniversite grubu kurdum. Yasaklı liderleri getirdim konuşturdum. O nedenle 6 yıl profesörlük kadrosu verilmeyen kişiyim. Hani 'darbe mağduru' falan diyorlar ya. Eğer bir mağdurluk varsa o zaman doğru düşünmek lazım."
 
Daha sonra Gülüç Beldesi'ne geçip, parti binası önünde partililerle bayramlaşan Prof. Dr. Haberal, buradan da Ereğli İlçesi'ne geçti. Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın, 1 ay önce ilçede düzenlenen festivalde 'Sevgi, barış, dostluk ödülü' verdiği Prof. Dr. Haberal, belediye binası önünde halka hitap etti. Prof. Dr. Haberal, gönlünün hala demir parmaklıklar arkasındaki arkadaşlarıyla beraber olduğunu söyledi. Prof. Dr. Haberal, Türkiye'de insanların topluma kazandırılmadığını, adeta toplumdan tecrit edildiğini kaydetti. Kanuni döneminde 1 aydan fazla süren yargılamanın zulüm sayıldığına işaret eden Prof. Dr. Haberal, "Bugünkü durumu sizin takdirinize bırakıyorum" dedi. Prof. Dr. Haberal, ardından Kandilli Beldesi'nde de bir kahvede vatandaşlarla bayramlaştı.