Küçük mutluluklar şehri Van

7.2'lik depremin ardından Van'da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Van halkının sıkıntıları aşması için Türkiye'nin dört bir yanından, dünyadan gelen yardımlar ve birçok sivil toplum örgütünün de desteğiyle çalışmalar sürdürülüyor.

Küçük mutluluklar şehri Van
29 Ekim 2011 Cumartesi 14:33 tarihinde eklendi, 1.729 kez okundu.

 

İşte o yardımların ulaştığı ailelerden birisi de Yılmaz Ailesi...
 
Erciş'te hammallık yaparak geçimini sürdüren aslen Muradiyeli olan Yaşar Yılmaz... Depremin ardından eşini ve 10 çocuğunu memleketine göndermiş. Kendisi ise evinin bahçesinde çalı çırp toplayarak naylondan yaptığı derme çatma bir çadırda hayatına devam ediyorken ona yardım eli Kızılay'ın gezici ekiplerinden geldi.
 
Yılmaz'ın naylon çadırını gören gezici Kızılay ekibi, sabahın ilk ışıklarıyla ellerinde Kızılay'ın kışlık çadırı ile talihsiz depremzedenin karşısına çıktılar. Yaşar Yılmaz önce şaşırdı, inanamadı... Onun şaşkın bakışları arasında Kızılay'ın ekipleri çadırı kurup teslim ederlerken Yılmaz'ın ilk işi ailesini geri çağırmak oldu.
 
Hayatın soğuk havalarla iyice zorlaştığı Van'da, küçük mutlulukların insanların yüzünde yarattığı gülümseme ise bu fotoğrafla ölümsüzleşti.